REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anglijoje ir Velse vykstančiame pasaulio regbio čempionate (Rugby World Cup) jau antrąją dieną užfiksuoti sensacingi rezultatai, o intriguojanti "Šešių nacijų" ekipų akistata D grupėje baigėsi prancūzu pergale.

Anglijoje ir Velse vykstančiame pasaulio regbio čempionate (Rugby World Cup) jau antrąją dieną užfiksuoti sensacingi rezultatai, o intriguojanti "Šešių nacijų" ekipų akistata D grupėje baigėsi prancūzu pergale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonija - Pietų Afrikos Respublika 34:32

Aiškia B grupės favorite laikyta Pietų Afrikos Respublikos (PAR) rinktinė po neįtikėtinos dramos 32:34 (12:10) pralaimėjo vienai autsaiderių laikytai Japonijos komandai.

REKLAMA

Niekas negalėjo net įsivaizduoti, kad paskutinę pergalę pasaulio čempionatuose dar 1991 metais iškovoję japonai bent pasipriešins tituluotai ir viena realiausių kandidačių į medalius laikytai PAR rinktinei. Per 24 rungtynes planetos pirmenybėse Japonija džiaugėsi tik viena pergale. Nei specialistai, nei bukmekeriai neabejojo, kad dukart pasaulio čempionė PAR komanda laimės šias rungtynes. Bet 30 tūkst. sirgalių "Brighton Community" stadione išvyko nepamirštamą regbio spektaklį, kuriame sėkmė lydėjo tuos, kurie labiau norėjo laimėti.

REKLAMA
REKLAMA

PAR rinktinė buvo netoli pergalės ir pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui dar pirmavo 32:29, tačiau po fantastiškos japonų atakos ir Karne Hesketho žeminimo Japonija sudrebino visą regbio pasaulį.

Šias rungtynes įdėmiai stebėjo Lietuvos regbio rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha. Jis pripažino, kad jo tėvynainių nesėkmė buvo itin netikėta, o labiausiai nuvylė trenerio Heyneke Meyerio darbas.

"Likau labai nustebęs tokiu rezultatu, bet rungtynių metu mačiau, kad Japonijos regbininkai sunkiai dirbo dėl šios pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Springboks" (taip vadinami PAR žaidėjai, - red. past.) pražudė senų pažiūrų treneris, pasižymintis rasistiniu požiūriu. PAR komandai bus sunku ir kitose rungtynėse, bet tikiuosi, kad treneris pakoreguos žaidimą ir ji dar parodys, ką moka. Tam būtina, kad treneris būtu lankstus ir reaguotų į besikeisiančią situaciją", - mintimis pasidalino N. Manyosha.

Ši pergalė buvo ypatinga Japonijos komandos treneriui Eddie Jonesui, kuris 2007 metais dirbdamas PAR trenerio asistentu, tapo pasaulio čempionu.

"Tai buvo nuostabi pabaiga. Manau, kad varžovai buvo mus nuvertinę. Atmosfera, triukšmas buvo neįtikėtini. Tai buvo vienos įsimintiniausių rungtynių pasaulio čempionatų istorijoje", - džiaugsmo neslėpė E. Jonesas.

REKLAMA

Antrąsias rungtynes PAR rinktinė žais rugsėjo 26 dieną su Samoa komanda.

Gruzija - Tonga 17:10

Fantastiška pergale pasaulio čempionatą pradėjo Gruzijos rinktinė. Gruzinai C grupės pirmajame susitikime 17:10 (10:3) nugalėjo rungtynių favorite laikytą Tongos komandą ir iškovojo vos trečiąją pergalę planetos pirmenybių istorijoje.

Ši pergalė gruzinams suteikė realias galimybes kautis dėl trečiosios vietos grupėje ir tiesioginio kelialapio į 2019 metų čempionatą. Žeminimus gruzinams pelnė Mamuka Gorgodzė ir Giorgis Tchilaišvilis, o didžiausio dėmesio susilaukė 18-metis Vasilas Lobžanidzė, kuris tapo jauniausiu žaidėju pasaulio regbio čempionatų istorijoje.

REKLAMA

Prancūzija - Italija 32:10

D grupėje akis į akį susitiko dvi "Šešių nacijų" dalyvės. 2011 metų pasaulio vicečempionė Prancūzija pademonstravo galingą žaidimą ir neleido suabejoti savo pranašumu. Ji 77 tūkst. žiūrovų akivaizdoje iškovojo pergalę 32:10 (15:3).

Pirmoje rungtynių pusėje prancūzai pranašumą susikrovė baudos smūgiais, o vėliau pralaužė ledus ir organizuodami atakas. Net 19 taškų baudos ir realizacijos smūgiais nugalėtojams pelnė Fredericas Michalakas. Vienintelis skausmingas dalykas prancūzams - startinės sudėties žaidėjo Yoanno Hugeto trauma, dėl kurios jam čempionatas jau baigtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Airija - Kanada 50:7

Velse vykusiose D grupės rungtynėse, kurias stebėjo 69 tūkst. sirgalių, "Šešių nacijų" čempionė Airija pademonstravo, kad šiais metais turi didelių ambicijų ir 50:7 (29:0) nepasigailėjo Kanados regbininkų.

Net septyni žaidėjai Airijos rinktinėje atliko po vieną žeminimą ir taip padovanojo ekipai papildomą tašką.

Airių ir prancūzų užtikrintos pergalės leidžia manyti, kad būtent šios komandos varžysis dėl pirmosios vietos grupėje.

Sekmadienį pasaulio čempionate vyks trejos rungtynės: Samoa - JAV (14 val.), Velsas - Urugvajus (16.30 val.), Naujoji Zelandija - Argentina (18.45 val.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų