REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
83
Vilniuje policija tikrina vairuotojus nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje daug vairuotojų važinėja jau pragėrę pažymėjimus ar juos praradę už kitus pažeidimus. Tokių vairuotojų naktį per reidą įkliuvo daugiau nei girtų. Tik prasidėjus reidui įkliuvo blaivus, tačiau vairuotojo pažymėjimo neturintis čigonas. Vaikinas niekada jo ir neturėjo.

83

Vilniuje daug vairuotojų važinėja jau pragėrę pažymėjimus ar juos praradę už kitus pažeidimus. Tokių vairuotojų naktį per reidą įkliuvo daugiau nei girtų. Tik prasidėjus reidui įkliuvo blaivus, tačiau vairuotojo pažymėjimo neturintis čigonas. Vaikinas niekada jo ir neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Audi“ vairuotojas irgi ne visai blaivus, tačiau matuoklis rodo dar leidžiamą normą. Paaiškėja, kad vairuotojas pažymėjimo jau neturi. Pareigūnams kyla įtarimų, kad vyriškiai galbūt važiuoja iš taboro – dar vežasi narkotikų. Narkotikų pareigūnai neranda. Kol vairuotojui rašomas protokolas, pažeidėjas karštligiškai ieško, kas galėtų parvairuoti jo automobilį.

REKLAMA

Policija sustabdo ir tris motorolerininkus. Visi jie dar tik paaugliai, vienas jų neturi teisės vairuoti motorolerio. Įkliuvo ir pradedantis golfo vairuotojas. Jis pripūtė tik aštuonias šimtąsias promilės – tačiau jam galioja nulinė promilė. Už tai, kad vairavo ne visai blaivus, vaikinui bus skirta bauda. Vaikinas negali vairuoti – surasti blaivių draugų jam nepavyko, tačiau pargabenti jo automobilį namo sutiko blaivus praeivis. Praėjus dvejų metų bandomajam laikotarpiui, vaikinui tikriausiai teks laikyti papildomą egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA

Policija sulaiko ir „Lexus“ – prie jo vairo sėdi vaikinas, iš kurio atimtas pažymėjimas – jis tikina, kad sprendimą yra apskundęs aukštesnės instancijos teismui ir gali vairuoti – tačiau policija neranda informacijos apie teismui pateiktą skundą ir surašo protokolą.

O štai BMW X1 važiavusiems abiem vaikinams surašyti protokolai: vairuotojui – už tai, kad neturi pažymėjimo, o keleiviui - už transporto priemonės perleidimą teisės vairuoti neturinčiam.

Neprasmunka ir įtartinai dviračiais važiavusi porelė. Pareigūnų nuojauta pasitvirtina: ir mergina, ir vaikinas ne visai blaivūs, tačiau neviršija leidžiamos normos. Džiūgaudami, kad išvengė baudos, jaunuoliai važiuoja toliau. „Mazdos“ vairuotojas irgi ne visai blaivus, „Regitros“ duomenimis, jis neturi dvejų metų vairavimo stažo. Aiškėja, kad iš vaikino anksčiau buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Jam perlaikius egzaminą, stažas skaičiuojamas iš naujo, todėl turi būti ir visai blaivus. Kiek mažiau nei dvi dešimtąsias pripūtusiam vairuotojui bus skirta bauda, pažymėjimo jis nepraras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teodoro Narbuto gatvėje policija sustabdo girtą mersedeso vairuotoją, moteris įpūtė kiek daugiau nei pusę promilės. Kol jai rašomas protokolas, sustabdyto BMW vairuotojui liepiama nusilupti nuo stiklų tamsinančias plėveles. Vaikinui skirta bauda, jei plėvelės jis nelups – bus panaikinta techninė apžiūra. Vaikinas plėvelę lupa.

Kol prie Žvėryno tikrinami automobiliai, netoliese, prie Spaudos rūmų prasidėjo motociklo gaudynės. Jos baigėsi Pašilaičiuose, bėgliai liko gyvi, tačiau buvo sučiupti. Motociklas nuo policijos spruko priešpriešinėms eismo juostomis Laisvės prospektu, jo gale įsukę į šoninę gatvelę motociklininkas ir keleivis paliko motociklą ir bandė bėgti. Paaiškėjo, kad motociklininkas yra girtas, įpūtė kiek mažiau nei promilę, be to, iš motociklininko jau atimtas vairuotojo pažymėjimas už tai, kad anksčiau bėgo nuo policijos. 32-ejų vyriškiui gresia didžiulė bauda, bus konfiskuotas ir motociklas.

Reidui užsukus į senamiestį, sulaikyta dar viena girta vairuotoja. Jį įpūtė kiek daugiau nei pusę promilės. Vairuotoja sakė, kad prieš kelias valandas išgėrė šiek tiek alaus. Daugiau girtų vairuotojų šią naktį neįkliuvo - kai kurie buvo ne visai blaivūs, tačiau leidžiamos normos neviršijo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų