REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
62
Lilyje ir žino apie „Eurobasket 2015“ ir ne (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos krepšinio rinktinė šeštadienį Lilyje pradėjo skirtingai – dalis su Jonu Kazlausku stebėjo pirmąsias „Eurobasket“ aštuntfinalio rungtynes Latvija – Slovėnija, o kiti su Jonu Valančiūnu patraukė pasižvalgyti po didžiausio šiaurės Prancūzijos miesto senamiestį.

62

Lietuvos krepšinio rinktinė šeštadienį Lilyje pradėjo skirtingai – dalis su Jonu Kazlausku stebėjo pirmąsias „Eurobasket“ aštuntfinalio rungtynes Latvija – Slovėnija, o kiti su Jonu Valančiūnu patraukė pasižvalgyti po didžiausio šiaurės Prancūzijos miesto senamiestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lilio širdyje ženklų, kad vyksta Europos krepšinio čempionatas nedaug ir jie koncentruoti į tam tikrus erdves. Viena jų – prie fontano, skirta Prancūzijos rinktinės sirgaliams. Mėgėjai čia grumiasi dvejose krepšinio aikštėse, palapinėse galima įsigyti alaus ir užkandžių.

REKLAMA

Ne už prezidentus ir pinigus, net už Lietuvą

Būtent į šią sirgalių zoną traukia ir pirmieji Lietuvos krepšinio rinktinės gerbėjai. „Kaip gali neatvažiuoti sirgti už savo tėvynę? Ne už prezidentus, pinigus, o už tėvynę, už Lietuvą? – klausė iš Olandijos atvykęs Martynas.

Olandę vedęs prisiekęs rinktinės fanas pats žaidė krepšinį Šiauliuose ir rodydamas Gediminaičių stulpų tatuiruotę ant kojos tryško patriotiniais jausmais: „Visa širdimi tikime, kad laimėsime. Noriu apsiverkti.“

REKLAMA
REKLAMA

„Nemiegoję grįžome namo ir iškart į Lilį išskridome. Pirmą kartą į miestą išėjome ir įspūdis – čia taip tuščia. Norėtųsi kažko daugiau, - kalbėjo su šeima atvykusi alytiškė Edita. Moteris viešbučius Lilyje užsisakė jau gruodžio mėnesį.

Paklausta, kaip toli eis Lietuvos rinktinė, sirgalė tvirtino, kad tiki ja: „Galvojau, kad bus lengviau, bet gal įsivažiuos. Gruzija, o po to gal kažko didelio nebus. Iš tikrųjų visų bijau, bet gruzinai įveikiamas varžovas. Prisiminus Slovėniją prieš dvejus metus irgi sunkiai išėjome iš grupės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena šeštadienį ryte į Lilį atvykusi sirgalių grupelė nelabai leidosi į kalbas, bet pakvietė tv3.lt žurnalistus sudėti rankas į rato vidurį ir kartu sušukti „Už Lietuvą“.

Favoritai - prancūzai, Lietuva įveiks vieną etapą

Prancūzai panašu gyvena savo gyvenimą ir krepšiniu labai nesidomi. Fanų zonos koncentruotos tam tikrose vietose, o vietiniai traukia pro šalį pernelyg prie jų neužtrukdami. Krepšinio simbolikos, plakatų ir nuorodų gatvėse beveik nėra. Vietiniai kalba, kad plakatai apskritai tik užvakar buvo iškabinti.

REKLAMA

Senamiesčio restorano darbuotojas Nicola trūkčiojo pečiai paklaustas, ar žino ką nors apie Europos krepšinio čempionatą. „Tikrai nežinau apie čempionatą. Čia Lilyje nedaug besidominčių krepšiniu – sportas numeris vienas yra futbolas“, - teigė jis.

„Neabejoju, kad Prancūzijos rinktinė apgins čempionų titulą. Krepšinis tikrai ne paskutinėje vietoje Lilyje ir čia yra besidominčių krepšiniu. Lietuvos rinktinę pukiai žinau, bet stipriai atrodo serbai“, - tikino modelių parduotuvėje dirbantis Nicola.

Pagrindinėje senamiesčio aikštėje sutikti Prancūzijos rinktinės sirgaliai neabejojo, kad čempionatą laimės jų numylėtiniai. Paklausti apie Lietuvos rinktinę, vaikinai iš karto ištarė Jono Valančiūno pavardę. „A, Jonas Valančiūnas. Taip, žinome. Tikrai pateks į ketvirtfinalį. Toliau? Nežinia“, - sakė jie.

REKLAMA

Sirgti už savo šalies rinktinę atvykęs graikas Georgius gyrė serbus ir prancūzus. „Graikijos rinktinė ketvirtfinalyje gali žaisti su ispanais, o su jais visuomet būna liūdna istorija. Lietuvos komanda nėra tokia stipri, kokia buvo anksčiau. Nežaidė taip gerai ir grupėje. Kazlauskas buvo ir Graikijos rinktinės treneriu – linkime jam visa ko geriausio“, - komentavo jis.

Kainos Lilyje nesikandžioja

Lilyje kainos nėra itin aukštos. Pavalgyti miesto centre galima nuo sumuštinio už 3,5 euro iki sočių pietų už 17 eurų restorane. Alus? „O kaip gi be jo? Nesvarbu kokia sporto šaka – regbis, futbolas ar krepšinis, visi sirgaliai geria alų. Bokalo kainos vidurkis – 3,5 euro. Populiariausias - belgiškas alus“, - tvirtino vieno restorano miesto centre padavėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešbučių kainos svyruoja nuo 100 iki 150 eurų. Tačiau dauguma jų jau sausakimši ir atsilaisvins veikiausiai iš čempionato iškritus kažkuriai rinktinei. "Miestas gana jaunas ir čia daug jaunų žmonių, nes yra universitetų. Lietuvių čia beveik nėra, daugiausia - moterys, ištekėjusios už prancūzų", - pasakojo senamiestyje gyvenanti Irma. Galbūt dėl to, spėjo ji, Lietuvos rinktinei skirtų fanų zonų čia ir nelabai yra kam organizuoti.

Pastabas išsakė FIBA organizacijai

tv3.lt jau penktadienį rašė apie Lietuvos rinktinės patiriamus sunkumus ir chaosą, kai kalbama apie organizavimo reikalus. Apie tai vakar užsiminė ir trenerio asistentas Darius Maskoliūnas, tikindamas, kad Lilyje prancūzai "grybauja".

REKLAMA

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas pastabas apie organizavimo trūkumus išsakė ir FIBA darbuotojams. Patys krepšininkai apie tai beveik nekalba - koncentruojasi į būsimas rungtynes su gruzinais.

Aštuntfinalio rungtynes Lietuvos rinktinė žais sekmadienį, rugsėjo 23 dieną, su Gruzijos krepšininkais. Dvikovą nuo 22 val. Lietuvos laiku tiesiogiai žiūrėkite ir komentuokite portale tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų