REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
61
„Eurobasket 2015” dvikova: Estija – Lietuva  (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Ketvirtose Europos čempionato D grupės rungtynėse su estais Lietuvos krepšinio rinktinė šįvakar buvo priversta kautis be viruso pakirsto Jono Valančiūno. Ir aikštelėje virė tikra drama. Pergalę likus 2 sek. lėmė fantastiškas Jono Mačiulio metimas. Estai įveikti rezultatu 64:62.

61

Ketvirtose Europos čempionato D grupės rungtynėse su estais Lietuvos krepšinio rinktinė šįvakar buvo priversta kautis be viruso pakirsto Jono Valančiūno. Ir aikštelėje virė tikra drama. Pergalę likus 2 sek. lėmė fantastiškas Jono Mačiulio metimas. Estai įveikti rezultatu 64:62.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Rungtynių eiga:

Ketvirtas kėlinys

Estai dviem gražiomis atakomis didina savo pranašumą iki 6 taškų, lietuvių mėginimą vytis J. Taltsas nubraukia taikliu tritaškiu - 58:54. Likus žaisti 4  minutes J. Kazlausko auklėtiniai atsilieka jau 55:62. Klampus gynybinis žaidimas išlieka iki mačo pabaigos. Likus minutei Lietuvos rinktinė priartėja 60:62. M. Kuzminskas lygina rezultatą. Estai pameta kamuolį, o J. Mačiulis pataiko iš vidutinio nuotolio. Per 2,4 sek. varžovai nieko nesurezga - 64:62. Pergalė!

REKLAMA
REKLAMA

Trečias kėlinys

Nemalonus momentas - M. Kalnietis veržiasi prie krepšio, tačiau kamuolį jam išmuša varžovas. Teisėjas atiduoda kamuolį estams ir už Manto prieštaravimą skiria šiam techninę pražangą. Lietuvius estai stabdo tik prasižengdami - per pora minučių jie surinko jau penkias - 41:31. Lietuvių metimai skrieja pro šalį, o po dar vienos klaidos estai pjauna mūsų rinktinės pranašumą perpus - 43:39. Lietuvių bandymas atsiplėšti baigiasi fiasko - varžovai paveja ir persveria rezultatą savo naudai - 51:49.

Antras kėlinys

Atsarginių žaidėjų penketu antrąjį ketvirtį pradėję lietuviai leidžia priartėti varžovams, tačiau galingai iš viršaus kala kamuolį į kepšį D. Sabonis – 24:21. Lietuvių klaidos ir netaiklūs metimai vėl neleidžia išlaikyti pranašumo - estai spurtuoja ir išsiveržia į priekį 24:28. T. Sokko auklėtiniai susikrauna apčiuopiamą pranašumą - 26:31, tačiau lietuviai netrukus rezultatą išlygina. Dviem galingais A. Kavaliausko ir M. Kuzminsko dėjimais iš viršaus kėlinį baigia lietuviai ir įpusėjus rungtynėms pirmauja 38:31.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas kėlinys

Nervingai prasidėjusiose rungtynėse pirmieji taškus pelno estai. Abi rinktinės itin aktyviai ginasi, praėjus trims minutėms lygu – 4:4. Komandos keičiasi netaikliais metimais ir klaidomis, įpusėjus ketvirčiui rezultatas nesikeičia. Po M. Kalniečio klaidos estai smeigia tritaškį ir išsiveržia į priekį 11:10. Pirmaujanti komanda keičiasi kelis kartus, sėkmingiau pabaigą sužaidę J. Kazlausko auklėtiniai laimi kėlinį 20:15.

Situacija prieš rungtynes:

Antradienį vakarinėje treniruotėje naudingiausias mūsų šalies nacionalinės ekipos krepšininkas pasijuto blogai ir grįžo į viešbutį. „Temperatūra gana aukšta pakilo, gauna vaistus, guli viešbutyje, tikimės, kad rytoj galės žaisti. Šiandien tikrai nežais. Kažkur pasigavo virusiuką. Gal peršalo po treniruotės ar dar kažkur“, - šįryt kalbėjo rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

REKLAMA

J. Valančiūnas per trejas Europos čempionato rungtynes vidutiniškai pelno po 19,7 taško ir atkovoja po 10 kamuolių. Pagal šiuos rodiklius jis yra ir vienas iš „Eurobasket 2015” turnyro lyderių.

Kaip žais Lietuvos rinktinė be J. Valančiūno paaiškės netrukus. Faktas – į šią dvikovą Jono Kazlausko auklėtiniai stoja po skaudaus pralaimėjimo belgams paskutinę sekundę, o estai – po pirmosios pergalės šiose pirmenybėse prieš Ukrainos komandą.

„Žaidėjai pasirengę. Lietuviai taip pat priversti laimėti šias rungtynes ir darys viską, ką gali geriausia“, - komentavo Estijos rinktinės strategas. Anot jo, pagrindinis dalykas, lemsiantis šių rungtynių eigą, bus gynyba: „Turime būti gynyboje labai agresyvūs.“

REKLAMA

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės žaidėjai dega noru atsigriebti už tokią nesėkmingą dvikovos su belgais užvakar pabaigą. 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Rinktinės kapitonas Javtokas: norime parodyti, kad tai buvo tik atsitiktinumas

Mantas Kalnietis: nieko tragiško neįvyko – reikia pasimokyti iš to

Darius Maskoliūnas: reikia išsikuopti, prisidarėm...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų