REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) trečiadienį žadėjo, kad iraniečių ginkluotosios pajėgos "nukirs ranką" bet kokiam priešui, kuris užpuls šią Islamo Respubliką.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų armijos misija yra gynybos, o ne puolimo. Bet ji visiškai pasirengusi susidurti su bet kokiu agresoriumi ir nukirsti jo ranką", - sakė M. Ahmadinejadas, kurio kalbą, Iranui minint armijos dieną, transliavo valstybinė televizija.

REKLAMA

"Armija ir ginkluotosios pajėgos su kiekviena diena turi būti labiau pasirengusios", - sakė jis per karinį paradą prie Irano revoliucijos lyderio ajatolos Ruhollah Khomeini (Ruholos Chomeinio) šventovės.

Jungtinės Valstijos yra atsisakiusios atmesti karinių veiksmų prieš Iraną tikimybę, nes Teheranas nenori atsisakyti prieštaringai vertinamos branduolinės programos, kurios tikslas, pasak Vašingtono, yra ginklų gamyba. Pats Iranas teigia, kad jo branduolinė programa yra taiki.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl Irano atsisakymo sustabdyti urano sodrinimo darbus, Jungtinės Tautos (JT) jau priėmė du sankcijų paketus, nukreiptus prieš jo branduolinę programą.

"Jie mano, kad su sankcijomis mūsų ginklams būsime paralyžiuoti, bet mums pavyko pasigaminti visa, ko reikia ginklams", - kreipdamasis į ginkluotąsias pajėgas sakė M. Ahmadinejadas.

Pasak prezidento, nepaisydamas santykių atšalimo dėl iraniečių branduolinės programos Iranas nori palaikyti draugiškus ryšius su visomis valstybėmis, išskyrus Izraelį, kurį atsisako pripažinti.

"Mūsų žmonės tiesia draugystės ranką visiems žmonėms. Norime draugiškų ir teisingų santykių su visais, ... išskyrus sionistų režimą", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų