REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle metė įtarimus darželių direktoriams, kad šie prekiauja vietomis į darželius.

Pirmadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle metė įtarimus darželių direktoriams, kad šie prekiauja vietomis į darželius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„„Jeigu reikia, šitą vaiką priimsime“ – tai frazė, kuri iliustruoja, kad ‪‎bardakas‬ priėmimo į darželius sistemoje dar iki galo neišspręstas“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašo R. Šimašius.

REKLAMA

Vilniaus meras socialinio tinklo paskyroje rašo, kad 144 veikiantys savivaldybės ‪darželiai‬ iki rugpjūčio 7 dienos turėjo informuoti savivaldybę, kiek tėvų nepatvirtino, kad jiems reikės vietos darželyje, nors ir buvo priimti (gal pasirinko privatų, gal šiaip nusprendė nevesti). Nors buvo prašoma kuo greičiau, net keliasdešimt darželių duomenis pateikė paskutinę minutę, o 49 darželių duomenų visai nepateikė.

„Būtent dėl šių darželių vadovų elgesio pradėtas tarnybinis ‪patikrinimas‬. Pasakysiu tiesiai – man kyla labai negeras įtarimas, kad čia ne šiaip apsileidimas, o bandymas iš po prekystalio prekiauti darželio vietomis“, - teigė Vilniaus meras.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šimašius tikina, kad artimiausiu metu paskelbs, kiek papildomai vaikų bus priimta į savivaldybės darželius.

„Akivaizdu, kad jų bus bent keli šimtai ar net‪ tūkstantis‬. Padarysiu viską, kad visi, kas bando apeiti sistemą nesąžiningai (o tokių, pagal seną tradiciją, akivaizdu, bus) patirtų tiesiogines ir adekvačias‪ pasekmes‬“, rašo meras.

Toliau socialinio tinklo paskyroje dėsto Remigijus Šimašius:

„Kas antras darželis sako, kad negali padidinti vaikų, priimamų į darželį skaičiaus, nors aiškiai pasakėme, kad svarbu, jog higienos norma būtų užtikrinta realiai ateinantiems vaikams, o ne sąrašiniams (kurie nei eina, nei moka už šias dienas). Vėl gi – nesu tikras, ar tam tikrais atvejais tai nėra paslėptas noras vaikus į darželius priimti nelegaliai.

O kol kas toliau orientuojamės į tai, kas svarbiausia šiandien – padidinti vaikų skaičių darželiuose: įrengiame naujus valdiškus, pradedamos pasirašyti sutartys dėl 100 eurų paramos tėvams, kurie pasirenka privačius darželius, nuomojame patalpas ir sklypus naujų darželių statybai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų