• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Europos čempionato atranka: Lietuva - Šveicarija (nuotr. SCANPIX)

Po Europos čempionato atrankos rungtynių su Šveicarija Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas dėkojo komandai už atsidavimą, o rinktinės žaidėjai kalbėjo, kad rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų.

Po Europos čempionato atrankos rungtynių su Šveicarija Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas dėkojo komandai už atsidavimą, o rinktinės žaidėjai kalbėjo, kad rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės komentarai po rungtynių:

Treneris Igoris Pankratjevas:

„Noriu padėkoti savo vaikinams. Šiandien jie parodė charakterį ir atsidavimą. Aišku, tai kainavo daug jėgų, tačiau toks jau tas sportas. Apmaudu pralaimėti tokias rungtynes, tuo labiau, kad pirmavome. Tokia komanda kaip Šveicarija turi aukštos klasės žaidėjus, todėl smulkių klaidų neatleidžia.

REKLAMA

Labai gaila, kad nesugebėjome apsiginti nuo greitos kontratakos ir praleidome antrą įvartį. Nemanau, kad nulėmė tai, kad du gynėjai nubėgo mušti įvarčio. Turėjome du kitus gynėjus prieš vieną varžovą.

Visi trys keitimai buvo labiau priverstiniai, dėl nuovargio. Trūko ir sėkmės. Per apšilimą Giedrius Arlauskis gavo traumą, teko keisti vartininką. Vis tik Emilijus Zubas sužaidė be klaidų.

Linas Klimavičius ir Vykintas Slivka jau debiutavo rinktinėje kontrolinėse rungtynėse. Tada mes skaudžiai pralaimėjome, tačiau jie išsiskyrė - kaip ir Deividas Česnauskis. Todėl juos pasirinkau startinėje sudėtyje. Kai daug žaidėjų pasikeičia reikia bent šiek tiek laiko, kad jie susižaistų.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes pasirinkome žaisti „antru" numeriu, nes „pirmu" žaisti prieš Šveicariją - nerealu. Varžovai turėjo žaidybinę persvarą, mes žaidėme kontratakomis. Galėjome pasižymėti ir pirmajame kėlinyje, turėjome puikią progą.

Kiekvienos rezultatyvios rungtynės prideda pasitikėjimo, tačiau norėjosi dviejų įvarčių. Kokios nuotaikos komandoje? Kaip po pralaimėjimo. Už žaidimą taškų niekas neduoda. Tačiau džiaugiuosi dėl žaidėjų atsidavimo, priekaištų jiems neturiu."

Gynėjas Vytautas Andriuškevičius:

„Buvo kovingos rungtynės. Labai apmaudu, kad nepavyko išlaikyti persvaros. Trūko kamuolio palaikymo, nes visas rungtynes apsiginti yra labai sunku. Paskutines 20 minučių trūko jėgų, tiesiog kovojome iš paskutinių jėgų. Jei būtume sugebėję daugiau palaikyti kamuolį prie teigiamo rezultato, tuomet išeitų daugiau atsikvėpti. To pritrūko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visai skyrėsi rungtynės išvykoje ir namuose. Namuose žaisti kitoks jausmas, kitoks jėgos. Parodėme, kad pastarosios dvi draugiškos rungtynės buvo klaida, išsiblaškymas, kad galime susikaupti ir žaisti nepaisant nesėkmių. Rezultatai nėra geri, tačiau turime žiūrėti į priekį optimistiškai. Tos nesėkmės, visos kalbos sutelkė komandą. Nepasakyčiau, kad tai paveikė psichologiškai, tačiau tikrai norėjome parodyti, kad galime atrodyti kitaip ir išliptume iš duobės."

Gynėjas Linas Klimavičius:

„Susitikimas buvo gana įtemptas. Stengėmės kaip galėjome. Atidavėme tikrai visas jėgas, visi pavargome. Be abejo, norėjome bent jau lygiųjų, kadangi pirmiems pavyko įmušti. Buvo likę nebedaug laiko. Tačiau susiklostė kitaip.

REKLAMA

Galma sakyti, kad pavargome, nes žaidėme ant emocijų. Tikrai reikėjo daug jėgų atiduoti pirmajame kėlinyje. Žaidėme su charakteriu, nebe su fizine jėga.

Kiekvienas šveicarų žaidėjas labai aukšto lygio, kelia didžiulį pavojų. Reikėjo didžiulės koncentracijos kiekviename epizode, nes kiekvienas epizodas gali virsti įvarčiu.

Apmaudu, kad buvo praleistas toks antrasis įvartis. Jau geriau įmuštų iš toli, bet tik ne tokį - kai per visą aikštę perbėga žaidėjas (Xherdanas Shaqiri) ir įmuša vienas prieš vieną. Stengsimės tokių klaidų nebedaryti, nes tai mūsų klaida o ne jų kūryba."

REKLAMA

Vartininkas Emilijus Zubas:

„Viskas išėjo labai netikėtai, nes tikėjausi, kad vartuose stovės Giedrius Arlauskis, bet jis apšilimo metu gavo traumą. Be abejo, buvo šiek tiek buvo jaudulio. Visai kitaip, kai žinai, kad žaisi, kitaip ruošiesi dieną prieš rungtynes. Kai pasako prieš 20-25 minutes - visai kitas jausmas. Tačiau greitai susitvarkiau ir išėjęs į aikštę nebegalvojau.

Buvo svarbus pirmas kamuolys, pirmi perdavimai, pirmas smūgis. Kai pavyksta gerai, tai atlaikyti, žaidimas visai kitaip klostosi. Nežinau, ar galėjau išgelbėti komandą nuo abiejų įvarčių. Aišku, kiekvienoje situacijoje įmanoma, gali pasirinkti šiek tiek kitą poziciją, bet šį kartą nepavyko."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugas Vykintas Slivka:

„Savo pasirodymą vertinčiau neblogai, bet futbolas yra komandinis žaidimas. Rezultatas toks koks yra. Žaidimas nebuvo prastas, bet rezultatas netenkina. Jaučiau jaudulį, nes tikrai skiriasi oficialios rungtynės ir kontrolinės. Jaučiuosi atidavęs visą save. Smagu, kad aistruoliai išlydėjo plojimais.

Dėl epizodo, kur galėjau įmušti, galima buvo daug galvoti, bet tiesiog neįmušiau ir viskas. Reikės dirbti ties tuo. Jei muščiau dar kartą - galbūt stipriau, pro klyną."

Rungtynių statistika

Lietuva - Šveicarija 1:2 (0:0)

LFF stadionas, 4786 žiūrovai

Teisėjas - Craig Thomson (Škotija)

Įvarčiai: 64 min. Fedor Černych (Lietuva); 69 min. Josip Drmič, 84 min. Xherdan Shaqiri (Šveicarija)

REKLAMA

Įspėti: 44 min. Mindaugas Panka, 83 min. Deividas Česnauskis, 89 min. Karolis Chvedukas, 90+2 min. Tomas Mikuckis (Lietuva); 44 min. Granit Xhaka (Šveicarija) Lietuva: Emilijus Zubas, Tomas Mikuckis, Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Vytautas Andriuškevičius, Deividas Česnauskis (86 min. Vytautas Lukša), Artūras Žulpa (61 min. Karolis Chvedukas), Vykintas Slivka (76 min. Gediminas Vičius), Mindaugas Panka, Fedor Černych, Deivydas Matulevičius.

Atsargoje: Giedrius Arlauskis, Saulius Klevinskas, Georgas Freidgeimas, Tadas Kijanskas, Rolandas Baravykas, Vytautas Lukša, Saulius Mikoliūnas, Mantas Kuklys, Lukas Spalvis, Gratas Sirgėdas. Šveicarija: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Johan Djourou, Fabian Schär, Gökhan Inler (58 min. Blerim Dzemaili), Granit Xhaka, Valon Behrami, Haris Seferović (57 min. Admir Mehmedi), Josip Drmić (81 min. Breel Embolo), Xherdan Shaqiri.

Arsargoje: Marwin Hitz, Yvon Mvogo, Timm Klose, Steve von Bergen, Silvan Widmer, Fabian Frei, Valentin Stocker, Gelson Fernandes, Patjim Kasami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų