REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA Čempionų lygos finale triumfuos Lionelis Messi ir kompanija. Tuo įsitikinę Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai, mūsų šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ strategas ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius bei analitikas. „Barcelona“ ir „Juventus“ dvikovos transliaciją šįvakar gyvai žiūrėkite per TV6 ir portale tv3.lt. 21.45 val.

UEFA Čempionų lygos finale triumfuos Lionelis Messi ir kompanija. Tuo įsitikinę Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai, mūsų šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ strategas ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius bei analitikas. „Barcelona“ ir „Juventus“ dvikovos transliaciją šįvakar gyvai žiūrėkite per TV6 ir portale tv3.lt. 21.45 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Valdas Dambrauskas, Vilniaus „Žalgirio“ treneris:

„Abi komandos turi aiškiai išreikštą stilių. „Barcelona“ nežiūri į kitas komandas, stengiasi atskleisti savo stipriąsias puses nežiūrėdami į priešininkus, o „Juventus“ atvirkščiai žaidžia tokį reaguojantį futbolą, žiūri į varžovą, ir žiūri, kaip galėtų sustabdyti jo stipriąsias savybes. Finalas turėtų būti įdomus.

REKLAMA

„Barcelona“ atakuojantis potencialas yra labai didelis, ko gero didžiausias iš visų Čempionų lygos komandų. „Juventus“ nugalėdamas „Real“ parodė, kad moka tokias komandas sustabdyti. Viena komanda mėgins žaisti savo žaidimą, o kita – kuri reaguoja ir mėgina sustabdyti. Abi bus savo stichijoje ir žais tą futbolą, kurį geriausiai sugeba žaisti.

Lemiamu faktoriumi finale gali tapti tai, kad tai vienerios rungtynės. Jos nenuspėjamos. Jei reikėtų žaisti seriją iki keturių pergalių ar kas pirmiau surinks devynis taškus, tai sakyčiau, kad „Barcelona“ yra stipresnė komanda. Tai lemia ir nusiteikimas, sėkmė, teisėjavimas, kiekvienas elementas turi didesnę reikšmę vienose rungtynėse. Kas labiau nusiteikę, labiau norės, tas ir nugalės.

REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“ paneigė visas prognozes, kai nugalėjo „Real“. Italai tuo pasižymi – galbūt negali laimėti, bet gali priversti varžovus pralaimėti. Taktinė disciplina, organizacija, gynyba gali įvykdyti tą plano dalį, kuri vadinasi nepraleisti įvarčio. Dažnai komandos neturi antros plano dalies – įvykdyti kontrpuolimą, tačiau „Juventus“ su tokiais žaidėjais kaip Tevezas, Vidalis, Morata, Pogba, Pirlo gali išvystyti kontrpuolimą. „Barcelona“ nėra stipriausia komanda, besiginanti prieš greitas kontratakas. Tai labiau dominuojanti komanda, kuri norės turėti kamuolį visų rungtynių metu. Jei „Juventus“ išnaudos savo momentus, gali pakenkti „Barcelona“ ir laimėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Barcelona“ turi daugiau patirties žaidžiant tokio lygio rungtynes. Dauguma žaidėjų – pasaulio ir Europos čempionatuose kovoję, jie geriau žino, kaip žaisti finaluose. 55 proc. prieš 45 proc. būtų „Barcelona“ naudai. Negalima nurašyti ir „Juventus“ alkio ir noro nugalėti po ilgos pertraukos. Nemanau, kad bus gražus finalas, bet komandos vertos viena kitos.“

Gediminas Reklaitis, „Viasat Sport Baltic“ komentatorius, futbolo analitikas:

„Dėl „Barcelona“ neturėjau abejonių jau vasario mėnesį. Tiesiog įsijungė kažkokia pragaro mašina, ėmė visus pjaustyti į gabalus tiek Čempionų lygoje, tiek Ispanijos lygoje ir taurėje. O Turino „Juventus“ pasirodymas finale – tam tikra staigmena, nes per sezoną matėme ir ryškesnių komandų. Kaip paaiškėjo, „Juventus“ žaidė geriausią futbolą tuomet, kai to labiausiai reikėjo.

REKLAMA

Visiškai netikiu „Juventus“ šansais. „Barca“ kaip minėjau yra tikra pragaro mašina su trim Liucifieriais – Messi, Neymaru ir Suarezu. Neįsivaizduoju, kad tokią gerą formą pasiekusi „Barcelona“ nuimtų koją nuo greičio paminos.

Neužmirškime, kad ir „Juventus“ turi stiprių žaidėjų. Tai ir Andrea Pirlo, Polis Pogba, puolėjai Tevezas su Morata. Įmanoma, kad jie pelno įvartį ir fantastiškai ginasi, Gianluigi Buffonas vartuose išdarinėja stebuklus, fortūna jiems šypsosi, kamuoliai pataiko į virpstus ir skersinius. Visada įmanomas toks scenarijus. Tačiau pats vistiek duočiau 97 proc. kad laimės „Barcelona“.

REKLAMA

„Senoji Senjora“ sužavėjo mane savo ryžtu ir užsidegimu žaisti gana atvirą futbolą pusfinalyje su Madrido „Real“. Aišku, šįmetinė „Barcelona“ yra aukštesnė už „Real“, kaip ir Lionelis Messi geresnis už Cristiano Ronaldo. Kažkiek to kieto futbolo matysime, tačiau „Barca“ kurs spektaklį. Katalonų žaidimas prie Luiso Enrique vėl žiūrisi dinamiškai, gražiai. Netgi tiems, kuriems „Barcelona“ buvo nusibodusi Pepo Guardiolos laikais, manau, kad jie gali dabar „Barcelona“ įsimylėti iš naujo. Manau, kad „Barcelona“ laimės 3:1.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deividas Česnauskis, Lietuvos futbolo rinktinės ir „Trakų“ gynėjas:

„Finalas yra finalas. Komandos atsidavusios 100 proc. Statyčiau už „Barcelona“, nes ji tikrai rodo gerą futbolą šį sezoną, laimi gana lengvai prieš kitus varžovus. „Juventus“ irgi gerai atrodo, bet statys gynybą ir mėgins viską nuveikti greitomis kontratakomis. Ar jiems tai pavyks, pamatysime.“

Tadas Kijanskas, Lietuvos rinktinė kapitonas, Haifos „Hapoel“ gynėjas:

„Tai vienerios rungtynės. Turėtų būti įdomios. Žinant italus, jie moka žaisti klampiai, primesti savo taktiką. Norėčiau, kad jis būtų gražus, įdomus ir nenuobodus. Galbūt atsargiau žais „Juventus“, nes „Barcelona“ žais „pirmuoju numeriu“. Kiekvienas finalas – sava istorija. Nedrįsčiau spėti ar prognozuoti.

REKLAMA

Klampia gynyba „Juventus“ stengsis išmušti „Barcelona“ žaidėjus iš vėžių ir aštriai kontratakuoti. Turi pajėgių žaidėjų. Sugeba ir gali.

L. Messi nieko nėra neįmanomo. Fenomenalus žaidėjas. Superžvaigždė futbole. Teko girdėti, kad tiek žiūrovai, tiek ir sportininkai turėtų džiaugtis, kad toks žaidėjas yra mūsų laikais aikštėje. Gražu žiūrėti, kaip jis virtuoziškais judesiais klaidina varžovus, muša įvarčius ir mėgaujasi tuo. Sirgsiu už futbolą. Tikiuosi gražaus finalo – žiūriu plačiau ir nepalaikau vienos komandos. „Barcelona“ turi daugiau šansų laimėti finalą.“

REKLAMA

Deivydas Matulevičius, Lietuvos futbolo rinktinės ir rumunų „Pandurii“ komandos puolėjas:

„Nuo vaikystės sergu už „Barcelona“ ir tikiuosi, kad katalonai laimės. Aišku, tai tik vienerios rungtynės, gali visko nutikti. „Juventus“ rado, kaip sustabdyti „Real“ puolimą. Žinome, kad italų gynyba drausminga, jie darys viską, kad sustabdytų varžovų puolimą, bet „Barcelona“ puolimas šiuo metu pats geriausias pasaulyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų