REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite surasti gerai apmokamą darbą, tačiau nežinote kaip tai padaryti? Pateikiame jums kelis patarimus, kurie padės susirasti darbą ir išsikovoti norimą atlyginimą.

Norite surasti gerai apmokamą darbą, tačiau nežinote kaip tai padaryti? Pateikiame jums kelis patarimus, kurie padės susirasti darbą ir išsikovoti norimą atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Personalo atrankų ekspertė Rūta Jančytė dalinasi patarimai, kurie padės susirasti darbą.

Gyvenimo aprašymas

Kad tave kviestų į darbo pokalbius ir kad tu galėtum pristatyti save, turi atspindėti tą poziciją į kurią nori patekti. Labai dažnai žmonės pasidaro bendrą gyvenimo aprašymą, jame aprašo ką veikė, ką daro ir galvoja to užtenką. Tačiau atrankų agentūros ar atrankas vykdantis žmogus iš principo skanuoja tam tikrus raktinius žodžius, ieško tam tikros informacijos. Tad jeigu įmonė turiu 50 gyvenimo parašymų ir tavajame neranda tų raktinių žodžių, jis automatiškai atmetamas į šoną. Tad labai svarbu atidžiai pažiūrėti, ko ta kompanija ieško, ir jeigu tu esi kažkuo susijęs su ta sritimi tai tą informaciją gyvenimo aprašyme būtinai pažymėk ir pabrėžk.

REKLAMA

Gyvenimo aprašymo išvaizda

Nelabai gerą įvaizdį sudaro tie gyvenimo aprašymai, kurie yra siunčiami iš internetinių duomenų bazių, kuriuose yra vienokio ar kitokio portalo logotipai, kontaktai ar panašiai. Tokiu atveju atranką vykdantis specialistas mato, kad žmogus automatiškai tam neskyrė laiko.

Kalbant apie pačia išvaizdą ar Euro pasas yra gerai? Jis yra labai tvarkingas, gražus CV, kuriame lengvai galima rasti visą reikiamą informaciją. Aišku jeigu ieškoma žmonių iš kurių reikalingas kūrybingumas tai, gyvenimo aprašymo išvaizda yra labai svarbu. Tada geriau nesiųsti visiškai šabloninio varianto ir jį padaryti įdomesnį. Aišku nereikia persistengti, nes gali atrankos specialistas nerasti jam svarbios informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotrauka gyvenimo aprašyme

Dažnai specialistai sako, kad nuotraukos nereikia, tačiau iš kitos pusės galima sakyti , kad gera nuotrauka gali būti didelis privalumas, nes ji padeda užmegzti kontaktą. Yra pastebėta, kad renkantis darbuotoją ir matant jo nuotrauką veikia pasąmoninei veiksniai sukuriantys artimumo ryšį. Aišku jeigu nuotrauka bloga, tai geriau jau jos nedėti. Visos tos nuotraukos iš pajūrio ar iš vakarėlių netinka.

Svarbu atlikti namų darbus

Prieš einant į darbo pokalbį reikia atlikti namų darbus ir sužinoti viską apie kompaniją ir jos pozicijas pateikiamas internete ar kituose kanaluose. Jeigu pokalbio metu tavęs paklaus, ką tu apie įmonę žinai ir tu nieko neatsakysi, tai 99 procentai tavęs ir nesirinks. Pats blogiausias atsakymas kuris gali būti yra: „aš neturėjau laiko, aš nespėjau pasiskaityti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apranga

Kaip rengtis į darbo pokalbį, gali pasakyti gerai atlikti namų darbai. Jeigu eisi į banką ar į kokią nors kitą rimta įstaigą tai yra vienas aprangos kodas, kurios reikia laikytis. Tad labai svarbu yra atlikti namų darbus. Nes jeigu tu eini į kompaniją, kuri save apsirašius, kaip visiškai neformalią, tu matai jų nuotraukas, kaip jie rengiasi, tada atėjus į tokį darbo pokalbį su kostiumu ar smarkiai per formalia apranga jausiesi nepatogiai ir atrankų organizatoriams gali atrodyti netinkamas tai organizacijai.

Kaip išsireikalauti geresnio atlyginimo?

Reikia parodyti, kad tu atneši naudą kompanijai ir kad esi vertas vieno ar kito atlyginimo. Kita vertu reikia bendrauti atvirai ir sakyti kokio atlygimo tikiesi ir nori. Ar tą atlyginimą tikrai gausi pažadėt negalima, nes čia labai priklauso nuo įmonių politikos. Dauguma tarptautinių kompanijų turi aiškius rėmus, kokius atlyginimus skirs. Blogai yra ir tai, kada žmogus nežino savo vertės ir nežino kokio atlyginimo nori.

REKLAMA

Sakyti didesnę sumą galima, nes visi nori derėtis. Tačiau, jeigu pasakai, kad nori 1000 eurų į rankas ir iškarto teigi, kad gali derėtis, tada galima suprasti, kad tas žmogus net nesitiki tokio atlyginimo.

Geras variantas tokiu atveju pasakyti, kad neimčiau atlyginimo mažesnio negu kažkokia suma, tada pasakyti atlyginimą, kuris motyvuotų ir paskatintų. Darnai pasakius šias sumas darbdavys pasiūlys tarpinį variantą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų