REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad prašys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) detalesnės informacijos apie „darbiečių“ kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus Vydą Gedvilą. 

 Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad prašys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) detalesnės informacijos apie „darbiečių“ kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus Vydą Gedvilą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jis teigė nusprendęs padaryti, nes prezidentės Dalios Grybauskaitės jam pateikta informacija ir jo turima informacija iš STT apie V.Gedvilą nesutampa.

REKLAMA

„Aš šiandien ryte susitikau su STT vadovu - žinau, kokią jis informaciją teikė prezidentei, kokią man prezidentė teikė, bet tai jau darosi iš dalies juokinga, kai apie tai viešai kalbama. Bet aš žinau, kad esu teisus. (...) Šiandien kaip tik tą raštą paruošiu STT vadovui, kad jis paruoštų man informaciją detalesnę. Tikrai aš su ta informacija susipažinsiu ir, aš manau, pasibaigs šio klausimo eskalavimas, panaikins visas interpretacijas ir abejones“, - Lietuvos radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas vėliau žurnalistams Seime tvirtino, kad ir kitos teisėsaugos tarnybos, ne tik STT, gali pateikti informacijos apie kandidatą į ministrus.

Premjeras kol kas neatsako į klausimą, ar jam suteikta žodinė informacija gali pakeisti jo nuomonę dėl V.Gedvilo kandidatūros teikimo į švietimo ir mokslo ministrus.

„Negaliu daryti išankstinių išvadų. Kai su ta papildoma informacija susipažinsiu, tada ir priimsiu sprendimą. Dėl to ir paprašiau detalesnės informacijos, kuri bus pristatyta man vienam asmeniškai ir ji bus tą pačią dieną grąžinta“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papildomą medžiagą A.Butkevičius tikisi gauti trečiadienį.

 

Jis tikino su pačiu V.Gedvilu susitikęs tris kartus ir „darbietis“ atsakė į visus jam kilusius klausimus.

„Aš jam pažymos nepateikiau, bet aš jam uždavinėjau tam tikrus klausimus, į kuriuos jis man atsakė ir aš juo patikėjau. Dabar man reikia įsitikinti, kur yra galutinė tiesa“, - sakė premjeras.

D.Grybauskaitė nesutiko švietimo ir mokslo ministru skirti V.Gedvilo remdamasi iš STT gauta informacija, tuo metu premjeras tikina, kad ši informacija negali užkirsti kelio „darbiečiui“ gauti postą.

REKLAMA

STT antradienį informavo, kad premjerui ir prezidentei buvo pateikta vienoda informacija apie kandidatą į ministrus. STT informacija yra įslaptinta. V.Gedvilas pareiškė, kad norėtų jos paviešinimo.

Prezidentės patarėjas Renaldas Vaisbrodas antradienį sakė, kad priimdama sprendimą prezidentė vadovavosi „informacija, kuri jai buvo prieinama ir pateikta STT pažymoje“.

Paklaustas, ar prezidentė laikysis toliau laikysis principo rinktis iš kelių kandidatų į ministrus, patarėjas atsakė, kad laukiama, kol premjeras pateiks naują „kandidatą ar kandidatus“.

REKLAMA

Seimas antradienį taip pat svarstys keturių darbiečių siūlymą, jog valstybės vadovams pateikiama informacija galėtų būti išslaptinta, jei to paprašytų prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas, ir su tuo sutiktų pats asmuo bei kriminalinės žvalgybos institucijos vadovas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų