REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie afrodiziakus tikriausiai teko girdėti ne kartą, tačiau paprašius juos išvardinti ne vienas suabejoja. Jei ruošiatės romantiškai vakarienei ir norite sugundyti savo partnerį, vertėtų įsiminti žemiau pateikiamą sąrašą.

Apie afrodiziakus tikriausiai teko girdėti ne kartą, tačiau paprašius juos išvardinti ne vienas suabejoja. Jei ruošiatės romantiškai vakarienei ir norite sugundyti savo partnerį, vertėtų įsiminti žemiau pateikiamą sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artišokai. Artišokai yra jausmingumo daržovės, kurios suteikia malonumo valgant lėtai. Jau tūkstantį metų prieš Kristų graikai ir egiptiečiai žinojo apie artišokų gydomąsias galias, o Romos laikais šios daržovės buvo laikomos stipriais afrodiziakais.

REKLAMA

Moliūgai ir arbūzai. Nors senovės graikai žinojo moliūgų dieviškas galias ir vadino juos galingosiomis motinos žemės dukterimis, moliūgų šeimos augalai tapo Kristupo Kolumbo vertingojo krovinio dalimi. Greitai augantys, stambūs moliūgai daugelyje kultūrų simbolizavo ne tik žemės, bet ir žmonių vaisingumą. Moliūgų vaisiai buvo garbinami tikriausiai ir dėl to, kad visais laikais moliūgai laikyti stipriu afrodiziaku. Kaip kuriose indėnų gentyse gimusioms mergaitėms ant pilvo uždėdavo moliūgo skiltelę tikėdami, kad tokiu būdu naujagimei bus perduotas motinos vaisingumas.

REKLAMA
REKLAMA

Šokoladas. Šokolado ir kakavos kvapas nuodėmingas iš prigimties. Būtent kakavoje yra medžiagų, mažinančių skausmą. Tai susiję su serotonino ir feniletilamino gamyba. Kadangi kakava yra pagrindinis šokolado ingredientas, šokoladas laikomas puikiu afrodiziaku. Ši savybė ypač galioja juodajam šokoladui.

Imbieras. Imbieras laikomas stipriu afrodiziaku nuo neatmenamų laikų. Naudokite jį mažais kiekiais, kadangi imbieras ypatingai stipriai stimuliuoja jusles.

Ženšenis. Visais laikais ženšenio šalyje Korėjoje šis augalas buvo vadinamas „gyvenimo šaknimi“ ir buvo vertinamas labiau už auksą. Salsvo skonio ženšenis stimuliuoja ir veikia kaip afrodiziakas. Pietų Korėjoje jo galima įsigyti visur, tačiau Europoje jis vartojamas rečiau. Patikėkite, verta pabandyti! Sakoma, kad ženšenis suteikia žmogui seksualinės ištvermės lovoje, kadangi stipriai skatina hormonų išsiskyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Austrės. Austrėse yra daugybė baltymų ir cinko, kuris gerina savijautą ir stimuliuoja sėklos gaminimąsi. Šios jūros gėrybės turi afrodiziakiškų savybių, o jų skonis, kvapas ir išvaizda tiesiog kaitina aistrą (austrė atrodo kaip vagina). Matyt todėl Kazanova suvalgydavo po 50 austrių pusryčiams, hmm...

Šampanas. Idealus erotinio meniu gėrimas – šampanas. Šis putojantis desertas padeda sukurti nepriekaištingą atmosferą ir pašalina visas kliūtis. Užlašinkite kelis šampano lašus ant savo partnerio ar partnerės pilvuko ir nulaižykite... Klasikiniai, geriausiai žinomi afrodiziakai yra šafrano prieskoniai ir vanilė, kuriuose yra natūralių aliejų, stimuliuojančių ir greitinančių kraujo apytaką. Taip pat tinka cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas ir muskato riešutai. Pipirai taip pat laikomi gerais stimuliatoriais, kadangi juose yra daug alkaloidų, sužadinančių giluminius kraujagyslių sistemos organus. Čili pipirai – tai stipriausi prieskoniai, iš vidaus stimuliuojantys net lytinius organus. Kario prieskoniuose yra daugiausiai afrodiziakiškų savybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų