REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Sprogdintojas prie Prezidentūros (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Prezidentūrą norėjo susprogdinti psichiškai nesveikas taksistas

K. Lančinskas: sulaikytasis asmuo policijai anksčiau nebuvo žinomas
8

Spaudos konferencijoje pateiktos paskutinės žinios apie vakar prie prezidentūros vykusią dramą. Paaiškėjo, kad užpuolikas yra psichiškai nestabilus žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai tipiškai nestabilus žmogus, kuris yra ne kartą gydęsis nuo tam tikrų ligų ir pastoviai vartojo vaistus... Kodėl jis sugalvojo tokį poelgį, kol kas dar sunku pasakyti“, - kalbėdamas apie trečiadienio pavakarę prie Prezidentūros įvykusį incidentą, kurio metu buvo sulaikytas asmuo, grasinęs sukelti sprogimą, ketvirtadienį sakė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

REKLAMA

Po sulaikymo jį apžiūrėjo medikai. Kodėl užpuolikas taip elgėsi, kol kas neaišku.

Policijos pareigūnai ir toliau kartoja, kad sulaikytasis nepateikia jokių rišlių motyvų ir pasakoja neįtikinamas istorijas. Tiesa, informacija, jog jis buvo vedęs (šiuo metu išsiskyręs) ir dirbo taksistu, yra teisinga. 

Pareigūnai atliko kratas ir kitus procesinius veiksmus, tačiau sakoma, jog nieko ypatingo nerasta. Policija teigia, kad užpuolimas nesiejamas su politiniais motyvais – kaltininkas nieko nekalba apie Rusiją ar ktias valstybes nei apie Lietuvos politikus.

REKLAMA
REKLAMA

,,Jis minimas viename ikiteisminiame tyrime prieš penketą metų, bet jis nesusijęs nei su grasinimais, nei su politika. Nebuvo paminėtas nė vienas žodis nei apie politiką, nei apie geopolitinę situaciją ar politines pažiūras. Tai visiškai asmeniniai dalykai, kurie nesusiję nei su Lietuvos valstybe, nei su saugumu“, - pažymėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas K. Lančinskas.

Jis negalėjo pasakyti, ar sulaikytasis asmuo, kuris veikė vienas, yra pakaltinamas. Tai nustatyti turėtų teismo psichiatrinė ekspertizė. Pareigūnas taip pat informavo žurnalistus, kad sulaikytasis šiuo metu yra bedarbis, anksčiau dirbęs taksistu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Mes įsitikinome, kad jis nekelia grėsmės tik tada, kai jį sulaikėme. Aš neatskleisiu taktinių veiklos niuansų, bet mes rinkome informaciją, jį stebėjome, žvalgai dirbo savo darbą. To nematomo darbo metu mes įsitikinome, kad yra 99 proc. tikimybė, kad jis neturi nieko, dėl to nebuvo naudojami šaunamieji ginklai. Bet visada lieka tas 1 procentas. Kai atvyksti į įvykio vietą ir matai žmogų su lagaminu, iš kurio kyšo laidai, negali rizikuoti, turi įvertinti situaciją ir tada priimti sprendimus“, - sakė K. Lančinskas.

REKLAMA

Jo teigimu, sulaikytasis nebuvo išgėręs, o apie tai, ar vartojo kokių nors cheminių medžiagų, bus galima pasakyti tik sulaukus tyrimo rezultatų.

Į klausimą, kokie sulaikytojo asmens reikalvimai, K. Lančinskas atsakė: ,,Jo reikalavimai buvo migloti, ir šiandien vienu sakiniu apibūdinti jo reikalavimų negalėčiau“.

Kaip jau skelbta, Policija trečiadienį sulaikė 32-ejų metų asmenį, grasinusį sukelti sprogimą prie Prezidentūros ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo įvykdyti teroro aktą. Universiteto gatvėje likusį sulaikytojo lagaminą apžiūrėjo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Jame buvo rasti tik tušti buteliai. Policija iš karto po incidento pranešė, kad įtariamasis buvo sulaikytas panaudojus elektrošoką.

REKLAMA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų