REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui perduota byla dėl galimos korupcijos išduodant laikinus leidimus užsieniečiams

Vilniaus apygardos prokuratūra nagrinėti teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimos korupcijos išduodant užsienio šalių piliečiams leidimus laikinai gyventi Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai dėl prekybos poveikiu pareikšti penkiems asmenims, tarp jų yra keletas buvusių Migracijos departamento darbuotojų, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, advokato padėjėjas Vilniuje siekė, jog kitas asmuo, pasinaudodamas savo pažintimis, paveiktų Migracijos departamento darbuotojus, jog kai kuriems užsieniečiams būtų greičiau nei kitiems išduoti leidimai laikinai gyventi Lietuvoje. Už šią tarpininkavimo „paslaugą“ kaltinamajam galimai buvo mokama nuo 100 iki 300 eurų.

Pasinaudojant kai kurias minėto departamento darbuotojais, kuriems galimai buvo sumokėtas kyšis, buvo bandoma paveikti tuos departamento darbuotojus, kurie nagrinėjo užsieniečių dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros teigimu, duomenų, kad pastarieji būtų gavę neteisėtą atlygį, nėra. Manoma, kad buvo siekiama paspartinti dokumentų išdavimą keliolikai užsieniečių.

Tyrimo metu buvo apklausti liudininkai, siųsti teisinės pagalbos prašymai į užsienio valstybes, atlikti kiti procesiniai veiksmai.

Ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai pradėjo dar 2012 metų rudenį.

Įstatymas tam, kas siekdamas, kad asmuo, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, tarnyba, įgaliojimais, giminyste, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės ar savivaldybės institucijai ar įstaigai, tarptautinei viešajai organizacijai, jų valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, paveiktų atitinkamą instituciją, įstaigą ar organizaciją, valstybės tarnautoją ar jam prilygintą asmenį, kad šie teisėtai ar neteisėtai veiktų ar neveiktų vykdydami įgaliojimus, jam ar trečiajam asmeniui tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet vasario 9 dieną Policijos departamento Imuniteto valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi išduodant leidimus laikinai gyventi Lietuvoje keliems užsienio piliečiams, galimai susijusiems su nusikalstamu pasauliu.

Tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų