REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo praeitų metų rugpjūčio 1 d. Lietuvos darbo birža vykdo projektą „Nekvalifikuotų asmenų kompetencijų didinimas“, kurio vienas iš pagrindinių tikslų – padėti nekvalifikuotiems bedarbiams integruotis į darbo rinką ir joje išlikti. Apie projektą mums sutiko papasako Vilniaus teritorinės darbo biržos specialistė Elvyra Sinkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kokie yra projekto tikslai?

„Nekvalifikuotų asmenų kompetencijų didinimas“ siekia kelti žmonių, kurie yra registruoti teritorinėse darbo biržose ir kurie neturi jokios kvalifikacijos, motyvaciją, pasitikėjimą savimi. Mes padedame jiems spręsti emocines, asmenybės ir bendravimo problemas, kurios dažnai būna kliūtimi jo užimtumui. Projektas taip pat padeda įgyti ar patobulinti turimą kvalifikaciją, įgyti kompetencijų, trūkstamų darbo įgūdžių tiesiogiai darbo vietoje.

REKLAMA

Ko turėtų tikėtis kompetencijų didinimo projekte dalyvaujantis asmuo?

Projekte nekvalifikuoti asmenys turi visas galimybes įgyti profesiją. Tad, pirmiausia dalyviai yra siunčiami į profesinio mokymo programą, o tuo pačiu jie gali dalyvauti ir įvairiose neformalaus švietimo veiklose. Vyksta profesinio orientavimo bei konsultavimo programos, po kurių jie dalyvauja jau remiamo įdarbinimo programose, tobulina darbo įgūdžius. Projektas orientuotas į tuos žmones, kurie dėl tam tikrų priežasčių neturi jokios kvalifikacijos (tai nėra persikvalifikavimo projektas), mūsų tikslas – kelti šių žmonių motyvaciją ir paversti juos aktyviais darbo rinkos dalyviais.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jau esama tam tikrų labiau apčiuopiamų projekto rezultatų?

Projekto rezultatai kaip tik įsibėgėja šiuo metu – dauguma rugpjūtį profesinį mokymąsį pradėjusių asmenų jį pabaiginėja tik dabar, tai, pavzyzdžiui, galioja virėjo, padavėjo, pardavėjo profesijai, kurių kursai trunka ilgesnį laiką. Paklausios yra įvairios specialybės, tačiau mano asmeniniais pastebėjimais, daugiausia yra pageidaujančiųjų tapti vairuotojais, statybininkais, grožio specialistais, virėjais, konditeriais.

Projekto įgyvendinimo metu projekto veiklose numatytas daugiau kaip 13950 nekvalifikuotų bedarbių, registruotų teritorinėse darbo biržose, dalyvavimas. Vietų daug, esame gavę gerą finansavimą, tad kelti kompetencijų galimybes turi iš esmės visi norintys.

Ačiū už pokalbį!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų