REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kai Danijos žiniasklaidoje buvo išplatinti įtariamojo Kopenhagos šaulio nuotraukos, Julie (Julija) jose atpažino savo „mielą ir labai galvotą“ buvusį bendraklasį Omarą El-Husseiną (Omarą El Huseiną), gerąjį samarietį, kuris atskubėjo jau padėti, kai ji buvo partrenkta prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu labai sujaudinta ir sukrėsta“, – sakė 20-metė naujienų agentūrai AFP telefonu iš Kopenhagos.

REKLAMA

„Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad tas teroristas buvo mano bendraklasis, kad tai tas vaikinas, kuris padėjo man, kai buvau partrenkta prie mokyklos“, – pasakojo Julie.

„Kai buvau užpulta, jis atbėgo pas mane ir padėjo nueiti iki mokyklos“, – sakė ji.

Bet po trijų dienų, 2013-ųjų pabaigoje šis jaunuolis – kurio biografijoje būta smurtinių ir ginkluotų užpuolimų – dūrė keleiviui Kopenhagos priemiestiniame traukinyje ir buvo nuteistas kalėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios danų žiniasklaidos priemonės nurodė, kad būtent 22-ejų O.El-Husseinas buvo kaltas dėl dviejų išpuolių Kopenhagoje savaitgalį ir buvo policininkų nušautas.

Julie lankė tą pačią specialią vidurinę gabiems moksleiviams Kopenhagos pietvakariniame priemiestyje kaip ir O.El-Husseinas

Mokyklos direktorius Peteris Zinkernage (Peteris Zinkernėjė) sakė visuomeniniam danų transliuotojui DT, kad O.El-Husseinas buvo „gabus ir labai galvotas mokinys“, tai patvirtino ir Julie.

„Kartais jis elgdavosi gana agresyviai, bet šiaip buvo mielas ir labai galvotas. Jo pažymiai būdavo geri, jis turėjo draugų, buvo geras bendraklasis“, – pasakojo Julie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danijoje gimęs O.El-Husseinas, esą palestinietis, puikiai kalbėjo daniškai ir arabiškai, nurodė ji, puikiai prisimindama dieną, kai jis atskubėjo pagalbon.

Pasak danų žiniasklaidos, jis vis dėlto, buvo susijęs su nusikalstamomis gaujomis Danijos sostinėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų