REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šaudynes Kopenhagoje žuvo du žmonės, šeši sužeisti

Kopenhagos policija nušovė įtariamą atakų vykdytoją

Du žmonės žuvo ir šeši buvo sužeisti per du išpuolius Danijos sostinėje, vieno iš kurių taikiniu tapo kultūros centras, kur tuo metu vyko diskusija apie islamą ir žodžio laisvę.

Du žmonės žuvo ir šeši buvo sužeisti per du išpuolius Danijos sostinėje, vieno iš kurių taikiniu tapo kultūros centras, kur tuo metu vyko diskusija apie islamą ir žodžio laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vakare užpuolikas surengė šaudynes kultūros centre „Krudttonden“ ten vykstant seminarui, tarp kurio dalyvių buvo švedų menininkas Larsas Vilksas, 2007-aisiais užsitraukęs musulmonų neapykantą virtine islamo pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrų, kuriose jis buvo vaizduojamas kaip šuo.

REKLAMA

Po kelių valandų prie Kopenhagos pagrindinės sinagogos miesto centre šūviu į galvą buvo nužudytas vienas vyras. Per šį incidentą, kuris įvyko sekmadienį apie 1 val. nakties, taip pat buvo sužeisti du policijos pareigūnai, pavojus jų gyvybei negresia.

Per pirmąjį išpuolį žuvo 55 metų vyras ir buvo sužeisti trys policininkai.

Policija nurodė kol kas neturinti pakankamai informacijos, kuri patvirtintų, kad šie du incidentai, įvykę praėjus kelioms savaitėms po virtinės kruvinų islamistų išpuolių Paryžiuje, pareikalavusių 17 žmonių gyvybių, yra susiję.

REKLAMA
REKLAMA

Visą naktį didžiulės saugumo pajėgos ieškojo užpuoliko, kuriam pavyko pasprukti, o virš miesto ratus suko sraigtasparniai.

Danijos premjerė Helle Thorning-Schmidt (Helė Torning-Šmit) išpuolį prieš kultūros centrą pavadino „teroristine ataka“.

Danų policija po teroro atakos Kopenhagoje nušovė vieną vyrą

Danijos policija sekmadienį Kopenhagoje po dviejų incidentų, kai buvo šaudoma ir žuvo du žmonės, o dar penki buvo sužeisti, per intensyvias gaudynes nušovė vieną vyrą.

Premjerė Helle Thorning-Schmidt (Helė Torning-Šmit) pareiškė, kad pirmas incidentas, kai buvo šaudoma, – panašus į sausio mėnesį Paryžiuje satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje įvykdytą ataką – buvo teroristinis išpuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vakare per šaudynes kultūros centre „Krudttonden“, ten vykstant seminarui, tarp kurio dalyvių buvo švedų menininkas Larsas Vilksas, 2007-aisiais užsitraukęs musulmonų neapykantą virtine islamo pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrų, žuvo vienas vyras, o jau po vidurnakčio prie netoliese esančios Kopenhagos pagrindinės sinagogos buvo nušautas kitas vyras.

Neaišku, ar abu išpuolius įvykdė tas pats žmogus ar žmonės. Per abu incidentus policijai nepavyko suimti užpuoliko ar užpuolikų ir buvo pradėta didžiulio masto paieška, virš miesto skraidė sraigtasparniai, o paprastai ramiomis gatvėmis dardėjo šarvuočiai.

REKLAMA

Apie 5 val. Grinvičo (7 val. Lietuvos) laiku policija pranešė, jog Niorebro rajone, netoli nuo išpuolių vietų, pareigūnai nušovė vieną vyrą.

Pareigūnai kol kas nepatvirtino ryšio tarp nušauto vyro ir anksčiau įvykdytų išpuolių, be to, nepateikė daugiau jokių detalių.

(Papildyta 10:52)

Kopenhagos policija nušovė įtariamą atakų vykdytoją

Kopenhagos policija sekmadienį pranešė mananti, jog per intensyvias gaudynes policijos pareigūnų nušautas vyras yra tas asmuo, kuris praėjusią naktį surengė du išpuolius Danijos sostinėje.

REKLAMA

Policija nurodė, kad vaizdo kamerų įrašai rodo, jog šis vyras įvykdė ataką kultūros centre per seminarą apie islamą ir žodžio laisvę, nusinešusią vieno žmogaus gyvybę, ir sekmadienį paryčiais nušovė žmogų prie Kopenhagos pagrindinės sinagogos.

„Manome, jog abejas šaudynes surengė tas pats žmogus. Taip pat manome, kad asmuo, kurį policijos pareigūnai nušovė Niorebro rajone, yra tų atakų vykdytojas“, - per spaudos konferenciją sakė policijos atstovas Torbenas Moelgaardas Jensenas (Torbenas Miolgordas Jensenas).

Per šaudynes kultūros centre žuvo 55 metų vyras, o prie sinagogos buvo nušautas jaunas žydas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų