REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šių metų vasario 28 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiantis POWERFIGHT ciklo turnyrų tęsinys žada dar daugiau intriguojančių ir kraują stingdančių kovų. Neseniai spaudoje išplitusi informacija apie priešininkų paieškas vieniems perspektyviausių Lietuvos sportininkų netruko pasklisti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Renginio organizatoriai skelbia pirmąją tarptautinę POWERFIGHT dvikovą. Joje muai tai pirštines surems Lietuvos garbę ginsiantis Europos muai tai čempionas Sigitas Gaižauskas ir Baltarusijos muai tai čempionas,  „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak renginio organizatorių, nors ir Lietuvoje yra pajėgių kovotojų mesti pirštinę S. Gaižauskui, šiam turnyrui paraiškų dalyvauti Lietuvos sportininkai nepateikė.„Labiausiai nustebino tai, kad norą dalyvauti vienas pirmųjų pareiškė užsienio sportininkas, kuris kreipėsi su prašymu suteikti dar vieną progą įrodyti, kad jis vertas pergalės prieš Lietuvą“, – kalbėjo Lietuvos muay thai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

REKLAMA

Europos muai tai čempionas S. Gaižauskas jau ne kartą yra dalyvavęs POWERFIGHT pirmtakų tarptautinėse BESTFIGHT ir BIGFIGHT turnyrų dvikovose. Prieš pastaruosius turnyrus marguosiuose televizijos ekranuose savo jėgas treniruotėse su S. Gaižausku išbandė net pats SEL grupės lyderis Egidijus Dragūnas. Lietuvių numylėtinis SEL už geriausias kovas ir pergales S. Gaižauskui bei Martynui Knyzeliui, kurį taip pat turėtumėme išvyksti artėjančio turnyro sunkiasvorių superdvikovoje, skyrė apvalias pinigines premijas. Atlikėjas teigė likęs sužavėtas tokių įspūdingų dvikovų ir norintis bent taip paremti muai tai – savo mėgstamiausio sporto – atstovus, garsinančius Lietuvą netgi pasaulinėse arenose.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu, kad dvikovų sportu Lietuvoje domisi plačioji visuomenė ir tokie renginiai jau tampa tradicija“, – teigė dvikovų sporto pradininkas Lietuvoje Romualdas Navickas.

Artėjanti dvikova – paskutinis S. Gaižausko pasirodymas Lietuvos ringe šį sezoną. Iš kart po POWERFIGHT turnyro, vyksiančio vasario 28 dieną, sportininkas vyksta į pačią pasaulio muai tai tėvynę. Tailande S. Gaižauskas kartu su Deividu Danyla tobulins savo įgūdžius su tikraisiais muai tai sporto šakos meistrais ir, žinoma, ruošis didžiajam POWERFIGHT arenos finišui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi atsivėrusiomis galimybėmis ir ketinu išnaudoti kiekvieną sekundę ne veltui. Esu pasiryžęs sunkioms, varginančioms treniruotėms ir tikiuosi, kad tai man padės ateityje siekiant užsibrėžtų tikslų. Bet prieš tai – manęs dar laukia viena nenuspėjama ir daug pasiruošimo reikalaujanti dvikova Lietuvoje“, – įspūdžiais dalijosi Europos muai tai čempionas S. Gaižauskas.

S. Gaižauskas dėl paskutiniosios šį sezoną kovos nerimauja ne veltui – pakėlęs jo mestą pirštinę priešininkas yra toli gražu ne iš silpnųjų. Ištvermės ir pasitikėjimo savimi nestokojantis P. Šelestas jau spėjo įrodyti savo vertę POWERFIGHT starte, vykusiame šių metų sausio 31-ąją. Į ringą vakaro superdvikovoje stojęs su viso pasaulio tarptautinėse arenose gerai žinomu profesionalių muai tai, K-1 ir MMA turnyrų daugkartiniu nugalėtoju Vaidu Valančiumi, baltarusis sunkiai nusileido namų sienų palaikomam Lietuvos atstovui. Vis dėlto įtempta ir su kiekviena sekunde vis nenuspėjamesnė dvikova tąkart pasibaigė lietuvio pergale.

REKLAMA

„Neabejoju, kad Baltarusijos priešininkas padarys viską norėdamas išnaudoti suteiktą progą ir įrodyti savo pranašumą prieš Sigitą, tačiau esu tikras, kad mano auklėtinio patirtis užkirs kelią lengvai išsipildyti šiam užmojui“, – būsimos dvikovos įžvalgomis dalijosi Lietuvos muai tai rinktinės treneris Marius Misiūnas.

Ar prieš išskrisdamas į Tailandą S. Gaižauskas sugebės baltarusiui dar kartą įrodyti Lietuvos kovotojų pranašumą ir išplėšti pergalę, paguldydamas priešininką ant menčių, ar visgi P. Šelestas pasieks savo tikslą smogti revanšinį smūgį Lietuvai – galėsime išvysti vasario 28 dieną Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų