• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Visų žvaigždžių“ dienos snaiperės konkurse šeštą kartą per savo karjerą triumfavo Ela Briedytė.

REKLAMA
REKLAMA

Toks Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkės pasiekimas – fenomenalus ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Ir ne tik moterų krepšinyje, bet netgi ir vyrų.

REKLAMA

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) „Snaiperio“ konkursai rengiami nuo 1985 metų, bet niekas nėra jame triumfavęs daugiau nei 3 kartus. Tai padaryti pavyko legendiniam Larry Birdui ir Craigui Hodgesui.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tritaškių konkursą dažniausiai laimi Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas – tai šio klubo atstovams pavyko padaryti net aštuonis sykius. Tačiau niekas daugiau trijų sykių konkurse netriumfavo. Tai yra pavykę padaryti klaipėdiečiams Arvydui Macijauskui ir Mariui Runkauskui.

REKLAMA
REKLAMA

E.Briedytės rekordas konkurse – 23 taškai. Šiemet ji buvo per žingsnį nuo šio rezultato, kai pusfinalyje surinko 22 taškus.

23 taškai – įspūdingas pasiekimas, kadangi net NBA geriausias rezultatas per konkursą yra 25 taškai, kurį 2008 metais užfiksavo Jasonas Kapono. LKL rekordas priklauso Andriui Šležui. Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas 2009 metais surinko 27 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų