• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio legenda Rimas Kurtinaitis pirmasis iš lietuvių žengė į NBA „Visų žvaigždžių“ renginius – 1989 metais buvo pakviestas dalyvauti snaiperio konkurse. Šiuo metu „Chimki“ komandą treniruojantis specialistas „Sport1“ televizijai teigė tada patyręs kultūrinį šoką.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo perdėtas žiniasklaidos dėmesys. Dieną ir naktį neleisdavo miegoti. Nuolat aplink sukiojosi 30–50 reporterių su kameromis iš viso pasaulio. Didelis krepšinio turgus. Psichologinis spaudimas buvo labai stiprus. Buvau pirmas ne NBA žaidėjas, dalyvavęs tritaškių konkurse, – „Sport1“ pasakojo R. Kurtinaitis. – Buvau iš Tarybų Sąjungos ir mane visi vadino rusu. Man buvo skirtas didžiulis dėmesys. Visi sakė: na ką, ruse, atvažiavai, tai dabar parodyk, ką sugebi. Su tokiu spaudimu tikrai nebuvo lengva susitvarkyti.“

REKLAMA

R. Kurtinaičiui tuomet nepavyko nieko nustebinti – snaiperių konkurse jis liko paskutinis. „Labai daug nauja, neprasta, todėl nekeista, kad nelaimėjau. Juk buvo surinkti patys geriausi pasaulio snaiperiai. Bet aš džiaugiuosi, kad mane pakvietė ir suteikė garbę dalyvauti šiame konkurse“, – teigė jis.

NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse iš lietuvių žaisti teko tik Žydrūnui Ilgauskui. Geriausių lygos naujokų dvikovoje dalyvavo Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas, o Šarūnui Marčiulioniui teko išmėginti jėgas įgūdžių konkurse.

Šį savaitgalį 2015 metų NBA „Visų žvaigždžių“ renginys vyks Niujorke. Čia nematysime nė vieno lietuvio – nei Jonui Valančiūnui, nei Donatui Motiejūnui neužteko balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų