REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai Aplinkos ministerijos Kontrolės skyrius karštąja linija gavo beveik du kartus daugiau pranešimų nei 2013 metais. Dažniausiai pranešta apie pastebėtus aplinkos taršos atvejus, abejotinus ar neteisėtus aplinkos sektoriaus pareigūnų veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai karštąja linija gauta 500 pranešimų, 2013 m. – 241, 2012 m. – 156. Daugiausia 2014 m. gauta pranešimų (170) dėl aplinkos taršos, 155 pranešimų buvo susiję su įmonių veikla, daugiau kaip 70 kartų gyventojai skundėsi neteisėtomis statybomis ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnų veiksmais. Gauta 70 skundų dėl neteisėtų miškų kirtimų ar miškų apsaugos pareigūnų veiksmų ar neveikimo. Iš pernai gautų skundų pasitvirtino 38 proc. arba 190 pranešimų.

REKLAMA

Pavyzdžiui, pasitvirtino pranešimas dėl nepagrįstai išduoto leidimo ir nukirsto miško Plungės r. sav. Leidimas panaikintas, jį nepagrįstai išdavusiam pareigūnui skirta tarnybinė nuobauda.

Kitas pranešimas, gautas karštąja linija, padėjo išaiškinti, kad vienoje Marijampolės įmonėje neteisėtai superkamos pavojingos atliekos. Įmonės vadovui skirta administracinė bauda ir nurodyta nedelsiant pašalinti pažeidimus.

Taip pat pasitvirtino pranešimas dėl savavališkai kertamo miško Vilniaus r. savivaldybėje. Čia be leidimo iškirsta 0,94 ha miško ir sunaikinta 0,58 ha miško paklotės. Valstybinės miškų tarnybos pareigūnai pažeidėjui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Administracinė byla perduota nagrinėti Trakų rajono apylinkės teismui.

Patikrinus skundą dėl neteisėtų statybų Vilniuje, Rūko g., nustatyta, kad gyvenamasis namas pastatytas pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius. Dėl nustatytų pažeidimų pateiktas ieškinys Vilniaus miesto apylinkės teismui.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų