• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kviečia į Vasario 16-osios koncertą

Pasirodys ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos bei Ukrainos

Prieš kurį laiką nuskambėjus kvietimui Lietuvos gimtadienį švęsti kartu, artėjant tradicija tampančiam Vasario 16-osios koncertui „Broliai“ Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ atskleidžia naujų renginio detalių.

Prieš kurį laiką nuskambėjus kvietimui Lietuvos gimtadienį švęsti kartu, artėjant tradicija tampančiam Vasario 16-osios koncertui „Broliai“ Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ atskleidžia naujų renginio detalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Vasario 16-osios progai skirtas koncertas – dar didesnis ir įgijęs tarptautinį matmenį. Kartu su atlikėjais dainas iš albumo „Broliai“ savo valstybinėmis ir lietuvių kalba atliks svečiai iš užsienio – Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos bei Ukrainos.

REKLAMA

„Pasiruošimas koncertui – labai intensyvus. Tik spėję atsigauti po „Saulės kelionės“ įspūdžių ėmėmės valstybės gimtadieniui skirto koncerto. Nors albumo „Broliai“ dainos mums nėra naujos, tačiau šiais metais jos įgaus naujų atspalvių – pagrindines partijas atliksiu ne tik aš ir Rokas, bet ir kviestiniai atlikėjai iš Lietuvos bei kaimyninių valstybių. Dainos skambės lenkų, baltarusių, ukrainiečių kalbomis“, – sakė atlikėja A. Smilgevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės „Skylė“ nariai džiaugėsi, kad kvietimą prisijungti prie šio koncerto kolegos priėmė noriai. „Baltarusija ir Lietuva turi bendrą praeitį, bendrą istoriją – todėl mes iš esmės esame broliai ir turime išsaugoti broliškus santykius ateityje. Šis Lietuvos nepriklausomybei skirtas koncertas simbolišku pavadinimu „Broliai“ ir mūsų dalyvavimas jame yra žingsnis į priekį šio tikslo link“, – teigia kolektyvo iš Baltarusijos „Trubeckoy“ nariai.

Koncerte nebus pamiršta ir valstybių, dar tik kovojančių už savo nepriklausomybę, tema. Nors kolektyvas iš Ukrainos „TaRuta“ Lietuvoje – dažnas svečias, šis pasirodymas jiems – išskirtinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tas nepakenčiamas karas, kurį mes kariaujame, viską sustatė į savo vietas. Jis parodė, kas mums iš tikrųjų yra broliai, o kas – priešai. Nuo pat pirmųjų Maidano dienų lietuvių tauta padėjo mums tiek morališkai, tiek finansiškai. Lietuvos muzikantai, tarp jų – ir grupė „Skylė“, pasirodė Maidano scenoje ir taip išreiškė savo paramą. Būtent dėl to dalyvauti koncerte, kurio pavadinimas – „Broliai“, mums yra garbės reikalas. Mes visada būsime dėkingi tiems, kurie ištiesė pagalbos ranką, kai mums buvo sunku“, – mintimis dalijosi grupės „TaRuta“ lyderis Jevhenas Romanenka.

REKLAMA

Prie gausaus svečių iš užsienio būrio prisijungs ir Lietuvos kviestiniai atlikėjai – Saulius Urbonavičius-Samas ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras, kurių indėlis į Lietuvos pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymą taip pat negali likti nepastebėtas.

„Valstybinės šventės, tokios kaip Vasario 16-oji, Kovo 11-oji ir kitos meilės apraiškų tėvynei šventės, – ne visada įdomios ir patrauklios. Tad kai atsiranda kitokių šventimo formų kaip ši – mane visada labai džiugina. Tikiu, kad koncertas „Broliai“ pritrauks nemažą būrį žmonių, o ypač jaunimo, ir džiaugiuosi, kad turėsiu progą jame dalyvauti ir taip dar kartą išreikšti savo pagarbą bei meilę Tėvynei“, – sakė grupės „G&G sindikatas“ lyderis Svaras, kalbėdamas apie valstybinių švenčių minėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų