• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 metais jaunimui iki 29 metų iš Verslumo skatinimo fondo (VSF) suteikta 2,2 mln. eurų (7,6 mln. litų) VSF paskolų naujam verslui pradėti. Iš viso pernai VSF kreditavimą gavo 188 jaunuoliai. Tai dukart daugiau nei 2013 m. Tuomet paskolos buvo suteiktos 91 jaunam žmogui. Tokią pernai metų statistiką pateikia VSF paskolų išdavimą koordinuojanti Lietuvos centrinės kredito unija (LCKU).

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso 2014 m. pradedantiems verslininkams suteikta paskolų už 5,8 mln. eurų (19,9 mln. litų). Finansavimą gavo 463 verslo naujokai. Gaunančių paskolas skaičius nuo 2013 m. išaugo 55 proc. Pastebima, kad aktyviausiai dėl paskolų kreipėsi jaunesni nei 29 metų žmonės.

REKLAMA

LCKU atstovai taip pat pastebi, kad pradedančių verslininkų konsultavimas pasiteisino. Kreipdamiesi dėl paskolų verslui, gyventojai vis dažniau ateina gerai pasiruošę – su išgrynintomis verslo idėjomis, rinkos analize ir t. t. Komentuodamas statistiką, Lietuvos centrinės kredito unijos (LCKU) Europos Sąjungos projektų skyriaus vadovas Tomas Valauskas sakė, kad pernai verslą pradedantys gyventojai bei mažos ir labai mažos įmonės VSF paskolomis naudojosi aktyviausiai per visą fondo veiklos laikotarpį nuo 2010 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl teikiamo finansavimo populiarumo, VSF paskolų teikimą nuspręsta pratęsti iki 2015 m. rugsėjo 30 d., o verslininkų paraiškų priėmimą palūkanų kompensavimui – iki 2015 m. rugpjūčio 31 d.

VSF paskolas išduoda 56 kredito unijos, jų išdavimą koordinuoja Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU), o fondą valdo UAB „Investicijų ir verslo garantijos“. Verslumo skatinimo priemonę, kuri finansuojama Europos socialinio fondo lėšomis, inicijavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Parengta pagal INVEGA informaciją.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų