REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pagalvės“ mokestis visoje Lietuvoje?

Žinių radijas

REKLAMA

Vyriausybėje svarstoma įstatymo pataisa,kuria siekiama įteisinti vietinę rinkliavą, vadinamąjį „pagalvės mokestį“, be tik kurortuose, bet ir visoje Lietuvoje. Skaičiuojama, kad, pavyzdžiui, Vilniuje, nustačius 0,58 euro mokestį, pajamos iš jo sudarytų apie 580 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tuo metu Nacionalinės viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė, jog visos Europos šalys jau galvoja atsisakyti tokio mokesčio:

REKLAMA

„Jis renkamas ne tik iš viešbučių, bet ir iš pramogų parkų, vandens parkų, kitų objektų. Tai tiesiog papildomas mokestis. Tiksliau jį būtų vadinti ne „pagalvės“, o infrastruktūros. Nes būtent tam ir naudojamos surinktos lėšos. Keista, kad vyriausybėje, svarstant apie šį mokestį, nedalyvauja verslo atstovai. Taigi, mokestis liečia tik viešbučius. Bet dabar išsinuomoti patalpas nakvynei gali iš ko nori ir kur nori. Tai tampa nebe kurortų, sakysim, Palangos problema. Tai masinis reiškinys, plintantis didžiuosiuose miestuose. Ir to niekas nereglamentuoja. Šitas segmentas, labai didelis konkurentas viešbučiams, mokantiems visus mokesčius, visiškai nesutvarkytas. Ir kiek čia būtų galima surinkti to „pagalvės“ mokesčio“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Šiuo metu rinkliava už nakvynę viešbučiuose renkama Druskininkuose, Birštone ir Palangoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų