• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurgita Čeponytė, LRT Radijas, LRT.lt

Kinija praėjusiais metais augo lėčiausiai per daugiau kaip du dešimtmečius. Pernai fiksuotas 7,4 proc. augimas yra mažiausias per 24 metus. Antradienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė ateinančių metų prognozę, kurioje sakoma, kad ne tik Kinijos, bet ir viso pasaulio ekonomika augs lėčiau, nei buvo prognozuojama anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos biuras teigia, kad Kinijos bendrasis vidaus produktas (BVP) pasiekė stabilų progresą, ir tai normalu, atsižvelgiant į sudėtingą tarptautinę padėtį. Ekonomistai sako, kad antra didžiausia pasaulio ekonomika sunkumų patiria dėl sumažėjusios gamybos ir prekybos, taip pat – smukusių nekilnojamojo turto kainų.

REKLAMA

Kinijos valdžia sako, kad kitąmet tikisi dar mažesnio – maždaug 6 proc. augimo. Panašius skaičius prognozuoja ir TVF. Antradienį paskelbtoje TVF dviejų metų prognozėje sakoma, kad ir pasaulio ekonomika augs lėčiau, nei manyta. Taip yra todėl, kad verslas laukia mažesnio augimo, todėl tikisi parduoti mažiau prekių ir paslaugų, o tai stabdys investicijas.

Baiminamasi ir dėl situacijos euro zonoje, nes galima defliacija dar labiau sulėtintų pasaulio ūkio augimą. Tačiau didžiausias nuosmukis žadamas Rusijai, kurios ekonomika šiais metais turėtų susitraukti 3 proc. o kitais metais – 1 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų