REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar niekad nebuvot susimąstę kaip šunų ėdalo gamintojai supranta, ar jų maistas bus skanus šunims, ar ne? Pasirodo, yra specialiai tam apmokyti testuotojai. Ir tie testuotojai ne kokie nors taksai ar rotveileriai, o žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Rimtos šunų ėdalo kompanijos turi savo kokybės departamentus, kurių darbuotojai už maisto ragavimą per metus uždirba nei daug, nei mažai – maždaug po 30 tūkst. JAV dolerių. Tiesa, tikri šios srities profesionalai gali uždirbti ir 75 tūkst. dolerių per metus.

REKLAMA

Taigi, kaip atrodo šunų maisto ragautojo darbas? Visų pirma, reikėtų paminėti, kad tai, kas žmonėms atrodo skanu, dažniausiai šunims skanu visai nėra. Jų skonio receptoriai smarkiai skiriasi nuo mūsų, tad kartais geriausias šunų maistas būna tas, nuo kurio testuotoją tiesiog supykina. Įprastai testuotojai pasikliauja dviem savo pojūčiais – uosle ir skoniu.  

Philip Wells – vienas šios srities profesionalų, atskleidė, kad tiek kačių, tiek ir šunų maiste mėsa anaiptol nėra antrarūšė, kaip dauguma mano. Pagal 2010-aisiais priimtus tarptautinius teisės aktus, gyvūnų maiste naudojama mėsa turi būti ne prastesnės kokybės nei ta, kurią vartoja žmonės. Philipas tvirtina, kad jis mėgaujasi savo darbu. Sunkiausia būna tada, kai spaudžia laikas ir per dieną tenka išragauti dešimtis skirtingų šunų skanėstų.

Įdomu, o šunų maisto testuotojams būna pietų pertraukos?

 

 

 

Skaitalas.lt inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų