• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvairios mintys pradėjo suktis galvoje, socialiniuose tinkluose išvydus vienos dailios, populiarios merginos, pasipuošusios, kaip pabrėžė vienas naujienų portalas, „lašišų spalvos kombinezonu“, nuotraukas su žinomu šalies žurnalistu, rašytoju, televizijos laidų vedėju.

Įvairios mintys pradėjo suktis galvoje, socialiniuose tinkluose išvydus vienos dailios, populiarios merginos, pasipuošusios, kaip pabrėžė vienas naujienų portalas, „lašišų spalvos kombinezonu“, nuotraukas su žinomu šalies žurnalistu, rašytoju, televizijos laidų vedėju.

REKLAMA

Negirdėjote šalies pramogų portaluose eskaluojamos naujienos? LRT televizijos laidoje „Pinigų karta“ Andriaus Tapino pašnekove tapo ne kas kitas, o Monika Šalčiūtė. Nesinori pradėti diskusijų apie šios merginos, pramintos interneto fenomenu, intelekto koeficiento lygį – juk tai būtų nesąžininga dar neišgirdus pokalbio su Monika. Palūkėkime iki kitos savaitės. Tačiau ar nacionalinei televizijai vertėjo pasukti štai šiuo komercinių televizijų jau senai pramintu keliu, yra kitas klausimas.

Populiarų posakį „sex sells“ Lietuvoje, matyt, jau reikia pakeisti į kitą – „Monika Šalčiūtė sells“. Nežinau, ar tai „piarščikų“ triukas, ar, mano manymu, solidžios ir ne N-13 auditorijai skirtos laidos kūrėjų susirūpinimas žemais programos reitingais. Tačiau sensacijų neva išalkusių televizijos žiūrovų vilionės interneto fenomenais ar „burgerių“ receptus kuriančiais andriais užkalniais Lietuvos žiniasklaidoje jau tampa rimta problema.

REKLAMA
REKLAMA

Prisiminkime ankstesnius atvejus. Pavyzdžiui, aktoriaus Mindaugo Papinigio ir A. Užkalnio konfliktą. Rodės, kad vyrukai, socialiniuose tinkluose, švelniai tariant, išdėję vienas kitą į šuns dienas (cituojame: Storasis Andrius Užkalnis, visų pirma pasižiurėkit į save, ir ne tik veidrodyje. Ką jūs gero esat padaręs? Ką Jūs esat gero bent jau pasakęs? Čia žmonės dirba stengiasi, koks skirtumas kaip jiems gaunasi. Kritika dar būtų kritika, jei joje būtų kažkokio konstruktyvumo be gomoerotinių užuominų, bet jūs bl*t esat prosta kažkoks storas, šveplas, piktas, plikas, nelaimingas, pritvinkęs rusopedijos, savo vapalų kaip ir šlapimo nelaikantis gniutulas), netrukus vienas kitą kvies į mirtiną dvikovą pasirinktu ginklu. Nusivylėme. Necenzūriniai žodeliai, kuriuos savo žodyne neabejotinai pradėjo vartoti ir šalies jaunimėlis, buvo farso dalis. Šis „skandalas“ į viešumą iškilo paaiškėjus, kad ponas Užkalnis yra laidos „VIRAL’as“, kurios vedėju tapo M. Papinigis, scenaristas.

REKLAMA

O dabar prisiminkime vaidybos prifarširuotą „Šok su manimi“ projektą, kurio ašimi buvo tapę M. Šalčiūtės ir Jurijaus Smorigino konfliktai. Primename, kad Monika neapsikentė komisijos pažeminimų ir pasitraukė iš projekto. Šį neva svarbų Lietuvos pramogų pasaulio įvykį sekė klausimų virtinė – ar Monika iš anksto žinojo, kada pasitraukti iš projekto, ar mergina turės mokėti milžinišką baudą televizijos prodiuseriams už sulaužytas sutarties taisykles? Laidos kūrėjams dievagojantis, kad merginai baudos mokėti neteks, norime retoriškai paklausti: ar tai nėra dar vienas triukas? Aukšti programos reitingai, dešimtys antraščių Lietuvos žiniasklaidoje ir šimtai komentarų, manau, atpirko visus nuskriaustų prodiuserių nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tokiu skaitytojų ir žiūrovų maustymu, kai siekiama pritraukti ne programos turiniu, o blizgia jos išore, reikėtų kaltinti žiniasklaidą? Iš dalies. Siekdama patenkinti išlepintų skaitytojų ir žiūrovų poreikius, žiniasklaida dažniausiai pamiršta kertines – edukacinę ir informacinę – funkcijas. Tačiau Jūs, mielieji, taip pat prisidedate prie šios neigiamos tendencijos kūrimo. Kiekvienas Jūsų komentaras, keiksmažodis ar ne itin intelektualiai savo mintis reiškiančios, tačiau gražios merginos garbinimas socialinėje erdvėje priartina prie interneto sensacijų apokalipsės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų