REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieva LIORANČAITĖ

Manvydas tikisi, kad vyrai ir Tauragėje dainuos patriotines dainas. Asmeninio albumo nuotrauka Muzika jį lydi visur. O dabar visiškai pakerėjo. Ir ne ta populiarioji Beyonce'ių ar James Blunt'ų era. Manvydui Lukošaičiui patinka dainos, kuriose atsispindi lietuvybė, kurių žodžių prasmė suvirpina širdį, kurios tokios mums visiems artimos, bet taip greitai jų išsižadame. Dainininkės Aistės Smilgevičiūtės vadovaujamame chore „Gentis“ tauragiškis traukia sodriu tenoru ir paslapčia puoselėja mintį Tauragėje suburti vyrų chorą, kurių balsais atgimtų pamirštos lietuviškos dainos.

REKLAMA
REKLAMA

Tiksliukas svajojo dainuoti

Į garsų pasaulį dvidešimtmetis Manvydas sako pasinėręs dar besimokydamas mokykloje. Pirmuosius savo, kaip muzikanto, žingsnius vaikinas žengė kartu su gimtojo miesto grupe „Garažas“.

REKLAMA

– Rimtai muzika susidomėjau maždaug prieš septynerius metus. To kaltininkas – mano tėtis, dievinantis sunkųjį metalą. Paauglystėje klausydavausi „Metallic'os“, išmokau visus jų kūrinius. Dovanų gavau išsvajotą elektrinę gitarą. Brazdindavau mėgstamiausios grupės kūrinius ir buvau labai laimingas. Vėliau sutikau Mantą Stasiulį, kuris jau buvo įkūręs šiokią tokią grupę, todėl, galima sakyti, jis ir pastūmėjo mane dar labiau domėtis muzika. Su grupe „Garažas“ praleisdavom labai daug nuostabaus laiko, to niekad nepamiršiu, – prisiminimais dalijosi vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių ir geležinkelių inžinerijos mokslus Vilniaus Gedimino technikos universitete kremtantis Manvydas pajuto, kad sostinėje dar daugiau galimybių save realizuoti, todėl širdis nejučia pakrypo ten, kur jautėsi geriausiai.

– Panorau išmėginti savo jėgas chore, tad internete ieškojau informacijos, prie kurio kolektyvo galėčiau prisijungti. Taip suradau „Genties“ choro kontaktus. Pamenu, su kokiu jauduliu ėjau į pirmąją repeticiją, bet sukaupęs visą drąsą padainavau keletą dainų, o chorui kaip tik trūko žemo tembro balsų, todėl iškart buvau priimtas, – atskleidė tauragiškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dainuodamas jaučiu didelę jėgą“

Grupės „Skylė“ lyderės Aistės Smilgevičiūtės suburtas choras „Gentis“ sužavėjo Manvydą išskirtiniu atliekamų dainų stiliumi ir draugiškais kolektyvo nariais. Pasak Manvydo, iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad choro repertuaras patrauklus tik senjorams, bet vaikinas džiaugiasi, kad šio kolektyvo koncertuose apsilanko vis daugiau jaunų žmonių, kurie myli Lietuvą ir yra savo šalies patriotai.

– Tokia muzika neleidžia pamiršti, kad kažkada dėl mūsų laisvės žuvo vyrai ir moterys. Manau, kad liaudies muzika bus gyva tol, kol bus bent vienas žmogus, mylintis Lietuvą, – įsitikinęs Manvydas.

REKLAMA

Paklaustas, ką jam reiškia muzika, Manvydas prisipažino, kad tai sunku nusakyti žodžiais.

– Muzika – ypatinga išraiškos forma. Klausydamas, grodamas arba dainuodamas jaučiu didelę jėgą, pamirštu visas bėdas, esu lyg kitame pasaulyje, – svajingai kalbėjo vaikinas.

Tikisi rasti bendraminčių

Pasak Manvydo, vieno muzikos idealo jis neturi, nes jo klausomos muzikos spektras labai platus, tačiau, paprašytas išskirti kelis savo „dievukus“, nedelsdamas įvardijo airių gitaros virtuozą Gary Moore ir grupės „Metallica“ vokalistą James Hetfield.

REKLAMA

Apie artimiausius savo, kaip muzikanto, planus Manvydas kalba nedrąsiai, tačiau slaptų svajonių ir neįprastų minčių jo galvoje kirba ne viena.

– Šiuo metu domiuosi lietuvių liaudies karo dainomis. Jos manyje įkvėpė idėjų Tauragėje sukurti vyrų chorą. Tikiuosi, kad atsiras bendraminčių, kuriems rūpi autentiška muzika ir jos puoselėjimas, – entuziastingai ateities planus išsakė Manvydas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų