• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į Vilnių autobusu atvyko 17 ukrainiečių vaikų, kuriems Lietuvoje bus surengta palaikymo stovykla.

Šeštadienį į Vilnių autobusu atvyko 17 ukrainiečių vaikų, kuriems Lietuvoje bus surengta palaikymo stovykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10 - 15 metų amžiaus vaikai atvyko iš Sloviansko, Lugansko, Lvovo, Čerkasų, Charkovo, Vinycios, Ternopolio, Kijevo. Lietuvoje jie viešės iki sausio 16 dienos. Svečiai bus apgyvendinti lietuvių šeimose. Vaikų tėvai kariauja Rytų Ukrainoje, žuvę arba yra karo pabėgėliai.

REKLAMA

Vaikus iš Ukrainos lydinti, Mažojoje Ukrainos mokslų akademijoje dirbanti Iryna Kozlenka teigė besitikinti, kad savaitė Lietuvoje atitrauks vaikus nuo karo metu patiriamo streso.

„Lietuva padeda Ukrainai šioje situacijoje. Kai kas tai vadina hibridiniu, tačiau galima tai vadinti tikru karu, todėl šeimos, tėvai privalo ginti Ukrainos laisvę ir nepriklausomybę. O vaikai tuo tarpu kenčia nuo nepakankamo dėmesio. Lietuva nusprendė palaikyti šias šeimas, bent savaitei atitraukti vaikus nuo to streso“, - BNS šeštadienį sakė I.Kozlenka.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat vaikus į Lietuvą lydinčios, Kijevo ekonomikos, ekologijos ir teisės institute dirbančios Liubovės Lisovskos teigimu, nė vienas iš atvykusių vaikų anksčiau nėra buvęs Lietuvoje.

„Jie truputį jaudinasi, tačiau tikimės, kad jie elgsis čia gražiai, nes patys vaikai labai geri“, - BNS sakė L.Lisovska.

„Mes labai laimingi, kad turime tokius ryšius su Lietuva ir mes žinome, kokios Lietuva laikosi pozicijos mūsų šalies atžvilgiu situacijoje, kurioje mes atsidūrėme. Mes žinome, kaip Lietuva užsidirbo savo nepriklausomybę. Mes labai laimingi, kad pas jus viskas gerai ir labai tikimės, kad pas mus pagaliau bus taika, vaikai mokysis mokyklose, ko jie šiuo metu nedaro Rytų Ukrainoje. Norime, kad šiais metais pasibaigtų karas, kad 2015 metai būtų geresni nei 2014. Tokios pas mus viltys. O šeimoms, Jaunimo centrui ir lietuviams vaikams esame labai dėkingi“, - pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiką į šeimą priėmusi Dalia sakė, kad tai yra tiesioginis būdas išreikšti Ukrainai palaikymą.

„Matyt, darome tai iš idėjos. Gali skelbti, šūkauti, piktintis, sakyti, kad palaikai Ukrainą, bet aš manau, kad čia yra tiesioginis būdas parodyti palaikymą, nors dalelę gėrio tiems vaikams atiduoti“, - teigė ji.

Stovyklos programoje numatyta ekskursijų, pramogų kartu su bendraamžiais lietuviais: menų dirbtuvės, sporto užsiėmimai, rytmečiai bei vakaronės Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, pramogos batutų centre „Skypark“, 3D filmo peržiūra „Multikino“, ledo ritulio užsiėmimas su „Hockey Punks“, muziejai bei arklių kinkiniai Kernavėje, edukacinė programa „Valdovų rūmuose“, susitikimas su Laisvės gynėjais Seime.

Šią palaikymo stovyklą ukrainiečiams rengia Lietuvos vaikų ir jaunimo centras su partneriais Lietuvoje ir Ukrainoje. Vaikus neramiuose regionuose surinkti padėjo Kijevo ekonomikos, ekologijos ir teisės institutas, įmonė „Ecolines“ atveža juos iš Kijevo į Vilnių, kelionių organizatorius „InLt“ skiria autobusą visai stovyklos programai, bendrovė „Enrela“ siuva kepures ir džemperius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų