REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Patvirtinta: dingusio lainerio ieškantys Indonezijos gelbėtojai rado palaikų ir nuolaužų

Gelbėtojai ištraukė per 40 lėktuvo „Air Asia“ katastrofos aukų kūnų

Nuolaužos, pastebėtos Javos jūroje netoli Indonezijos krantų, tikrai yra prieš dvi dienas dingusio oro linijų bendrovės „Air Asia“ lainerio liekanos. Tai antradienį patvirtino nacionalinės paieškų ir gelbėjimo tarnybos pareigūnas Tatangas Zaenudinas (Tatangas Zanudinas).

Nuolaužos, pastebėtos Javos jūroje netoli Indonezijos krantų, tikrai yra prieš dvi dienas dingusio oro linijų bendrovės „Air Asia“ lainerio liekanos. Tai antradienį patvirtino nacionalinės paieškų ir gelbėjimo tarnybos pareigūnas Tatangas Zaenudinas (Tatangas Zanudinas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indonezijos gelbėtojai ištraukė per 40 lėktuvo „Air Asia“ katastrofos aukų kūnų

Vienas Indonezijos karo laivas antradienį ištraukė iš jūros daugiau negu 40 lavonų, kai buvo surastos sudužusio oro bendrovės „AirAsia“ lainerio nuolaužos, nurodė vienas karinių jūrų oro pajėgų atstovas.

REKLAMA

„Remiantis karinių jūrų pajėgų radiju, buvo pranešta, kad karo laivas „Bung Tomo“ ištraukė 40 palaikų, o šis skaičius didėja. Dabar jie labai užsiėmę“, – atstovas Manahanas Simorangkiras sakė naujienų agentūrai AFP.

Dingusio lainerio ieškantys Indonezijos gelbėtojai rado palaikų ir nuolaužų

Indonezijos gelbėjimo tarnybų darbuotojai antradienį pastebėjo lavonų ir bagažo daiktų, plūduriuojančių jūroje netoli Borneo salos krantų, o pareigūnai nurodė esantys „95 proc. tikri“, kad tos liekanos yra pasklidusios iš oro bendrovės „AirAsia“ lėktuvo, kuris dingo skraidindamas 162 žmones.

REKLAMA
REKLAMA

„AirAsia“ reiso QZ8501 lėktuvas „Airbus A320-200“ dingo iš radarų ekranų sekmadienio rytą pakeliui iš Indonezijos miesto Surabajos į Singapūrą, tame regione siaučiant audrai.

Televizija parodė plūduriuojančių kūnų nuotraukas, o krizių centre Surabajoje susirinkę dingusiųjų artimieji buvo matomi raudantys ir susiėmę rankomis už galvų.

Žiniasklaida citavo vieną oro pajėgų pareigūną, kuris anksčiau sakė, kad Javos jūroje buvo pastebėtas vienas lavonas, bagažo daiktų, gelbėjimosi liemenė ir kitokių objektų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai priartėjome, tas kūnas atrodė išpurtęs“, – portalas Kompas.com citavo vyresnįjį leitenantą Tri Wibowo (Tri Vibovą), kuris skrido gelbėtojų lėktuvu „Hercules“.

Nacionalinės paieškų ir gelbėjimo agentūros vadovas Bambangas Soelistyo (Bambangas Sulistjas) sakė žurnalistams esantis „95 proc. tikras“, kad aptiktos dingusio lėktuvo nuolaužos.

Susisiekimo ministerijos oro susisiekimo departamento generalinio direktoriaus pareigas einantis Djoko Murjatmodjo (Džokas Murdžamodžas) sakė žurnalistams, kad aptiktos nuolaužos buvo raudonos ir baltos spalvos, kurios taip pat yra „AirAsia“ spalvos.

REKLAMA

„Tikriausiai jos iš to lėktuvo“, – pridūrė jis.

Antradienį apie 30 laivų ir 21 orlaivis iš Indonezijos, Australijos, Malaizijos, Singapūro, Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų ieškojo dingusio lėktuvo pėdsakų apie 10 tūkst. kvadratinių jūrmylių (34 tūkst. kvadratinių kilometrų) teritorijoje.

Lėktuvas dingo nepasiuntęs pavojaus signalo po to, kai jo pilotui nebuvo suteiktas leidimas skristi aukščiau, siekiant išvengti smarkios audros, nes tada tuo pačiu maršrutu skrido daug kitų lainerių, nurodė pareigūnai.

Pilotai ir aviacijos ekspertai sakė, kad audros su perkūnija ir lėktuvų įgulų prašymai leisti jų išvengti pakilus aukščiau nėra neįprasti tame regione.

REKLAMA

Indonezijos oro bendrovės pilotas buvo patyręs, o vėliausia lėktuvo techninė apžiūra buvo atlikta lapkričio viduryje, nurodė „AirAsia“.

Tuo tarpu internete užvirė lakūnų diskusijos dėl nepatvirtintų antrinių Malaizijos radaro duomenų, rodančių, kad tas lėktuvas kilo aukštyn, skrisdamas 353 mazgų (654 km/val.) greičiu – apie 100 mazgų (185 km/val.) lėčiau negu turėtų. Tikėtina, kad dėl per mažo greičio lėktuvas pradėjo nevaldomai smukti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų