REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos sprendimas kitąmet įsivesti eurą nebus naudingas žmonėms, o pati euro zona primena pragaro katilą, šeštadienį per partijos „Tvarka ir teisingumas“ kongresą sakė jos pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo kitų metų Lietuva taip pat ateina į euro zoną. Būtent tą zoną, kurios nuosmukio ir baiminamasi. Čia, kaip pragaro katilo dugne, pulsuoja labai daug nestabilumo ir problemų, galinčių į paviršių iškilti pačiu netikėčiausiu metu. Esu įsitikinęs, kad sprendimas nuo 2015 metų Lietuvai įsivesti eurą nebus naudingas šalies žmonėms ir verslui ir, Dieve duok, kad jis neatsigręžtų didžiuliais nuostoliais jau pačiu artimiausiu metu“, - sakė politikas.

REKLAMA

Jo teigimu, stojimas į euro zoną taip pat reiškia dalies savarankiškumo ir nepriklausomybės atsisakymą. R.Paksas apgailestavo, kad valdančiosios koalicijos partneriai neišgirdo jų siūlymo dėl euro įvedimo surengti referendumą.

„Tvarkiečių“ lyderis iš kongreso tribūnos kritikavo, anot jo, ydingą praktiką, kai didesnė savivaldybių biudžetų dalis formuojama Vyriausybėje, Seime ar ministerijose, siūlė iš esmės peržiūrėti visą mokesčių sistemą ir „joje esančius mokesčius sureguliuoti taip, kad atsirastų paskatos investuoti į verslą, darbo jėgą, paskatos tų mokesčių neslėpti ir juos teisingai perskirstyti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R.Pakso, savivaldai tenka per maža Europos Sąjungos paramos dalis.

Jis siūlė per savivaldos rinkimų kampaniją akcentuoti partijos programines nuostatas dėl tiesioginių seniūnų rinkimų ir Seimo narių skaičiaus mažinimo.

„Sumažinę Seimo narių iki 71 bei pertvarkę įstatymų leidžiamosios valdžios rinkimų sistemą, žengtume rimtą žingsnį konstitucinės reformos link. Tai didintų politikų asmeninę atsakomybę už priimamus teisės aktus. Sutikite, kad šiuo metu yra absoliučiai nenormalu, jeigu įstatymas priimamas posėdyje dalyvaujant trims dešimtims Seimo narių“, - teigė R.Paksas.

Viešbutyje „Vilnius Grand Resort“ netoli Vilniaus vykstantis „tvarkiečių“ kongresas rinks naują partijos vadovybę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų