• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas ir restoranų tinklas „McDonald‘s“ pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo įsipareigojo šiemet labdaros iniciatyvos „McHappy Day“ metu surinktas lėšas skirti Naujosios Vilnios bibliotekos vaikų ir jaunimo dienos centrui „Mūsų nameliai“ atnaujinti. Projektui įgyvendinti bus skirti beveik 66 tūkst. litų (19,1 tūkst. eurų), teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiame visapusiškai prisidėti prie aktyvaus ir kūrybiško šalies jaunimo ugdymo, taigi nuolat ieškome galimybių, kaip pagerinti ir socialiai jautriose šeimose augančių vaikų ir paauglių kasdienybę. Dėl to, pradėję bendradarbiauti su restoranų tinklu „McDonald‘s“ ir prisijungę prie ilgametės tinklo labdaros iniciatyvos nusprendėme šiemet surinktas lėšas skirti Naujosios Vilnios bibliotekoje įsikūrusiam vaikų ir jaunimo dienos centrui. Tikime, kad jos padės sukurti jaukesnę ir šiltesnę aplinką centro lankytojams“, – sakė Lino Kleizos labdaros ir paramos fondo įkūrėjas krepšininkas Linas Kleiza, kuris prie penktadienį vykusios žiniasklaidos konferencijos prisijungė tiesiogine transliacija iš Milano, Italijos.

REKLAMA

Šių metų lapkričio pradžioje L. Kleizos fondas prisijungė prie jau tryliktus metus Lietuvoje organizuojamos labdaros iniciatyvos „McHappy Day“, kurią inicijuoja restoranų tinklas „McDonald‘s“. Visą mėnesį tinklo restoranų lankytojai buvo kviečiami dalintis akcijos šypsenomis ir taip prisidėti prie paramos Naujosios Vilnios bibliotekos vaikų ir jaunimo dienos centrui.

„Aktyvaus ir pilnaverčio laisvalaikio skatinimas yra vienas svarbiausių „McDonald‘s“ strateginių tikslų tarptautiniu mastu. Jau trylika metų Lietuvoje įgyvendiname „McHappy Day“ labdaros iniciatyvą, kurios metu surinktas lėšas skiriame vaikų ugdymo ir gydymo įstaigoms paremti. Džiaugiamės, kad mūsų restoranų lankytojai kasmet aktyviai prisideda prie šios iniciatyvos ir drauge galime padėti tiems, kuriems reikalinga mūsų visų pagalba“, – sakė restoranų tinklo „McDonald‘s“ marketingo vadovas Baltijos šalyse Marius Stonkus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet už surinktas lėšas planuojama atnaujinti dienos centro „Mūsų nameliai“ grindis, perdažyti sienas ir įsigyti naujų baldų. Pasak centro psichologės Veronikos Mudėnaitės, tai vienintelis centras Lietuvoje, kuris yra įsikūręs rajono bibliotekos patalpose. Kasdien jame susirenka apie 30 centro globotinių, kurie čia ne tik leidžia laisvalaikį, bet ir padedami centro darbuotojų ir savanorių ruošiasi naujai dienai mokykloje.

Visą lapkričio mėnesį vykusios labdaros iniciatyvos metu „McDonald‘s“ lankytojai dalijosi specialiomis akcijos šypsenomis, kurias įamžino nuotraukose. Už kiekvieną nuotrauką su specialiu „McHappy Day“ šypsenos trafaretu „McDonald‘s“ skyrė po vieną litą, o finalinį akcijos savaitgalį po 10 litų Lino Kleizos labdaros ir paramos fondui. Prisidėti prie šios iniciatyvos visi norintys galėjo ir įsigydami 5 litus kainuojantį akcijos raktų pakabuką.

Savo šypsena ir kvietimu daryti gera prie akcijos prisidėjo ir pats Linas Kleiza, šiuo metu rungtyniaujantis Milano „Emporio Armani“ komandoje. Prie jo prisijungė ir daugiau žymių Lietuvos žmonių: populiarios merginų grupės „Pinup Girls“ narės Simona Nainė ir Viktorija Sutkutė, dainininkės Baiba Skurstene ir Urtė Šilagalytė, iliuzionistas Mantas Wizard. Dėl kilnaus tikslo šypsojosi ir Lietuvos krepšininkai – Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų