• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taksi paslaugų teikėjai į darbą priėmė žagintoją, kuris vėliau užpuolė jauną keleivę

Miesto valdžia netrukus visiškai uždraudė „Uber“ paslaugą

Indijos teisme pirmadienį pasirodys „Uber“ taksi vairuotojas, kuris yra kaltinamas jaunos keleivės išžaginimu ir kuris, kaip pasirodė, prieš trejus metus jau buvo areštuotas dėl seksualinio užpuolimo.

Indijos teisme pirmadienį pasirodys „Uber“ taksi vairuotojas, kuris yra kaltinamas jaunos keleivės išžaginimu ir kuris, kaip pasirodė, prieš trejus metus jau buvo areštuotas dėl seksualinio užpuolimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Uber“ – populiari JAV internetinė taksi paslaugų tarnyba – yra kritikuojama dėl to, kad nusamdė anksčiau dėl lytinės prievartos areštuotą žmogų.

REKLAMA

Indijos policija pranešė, jog svarsto galimybes imtis teisnių veiksmų prieš kompaniją, dėl to, kad ji nepatikrino to asmens praeities, be to, pranešama, kad vyriausybė gali sustabdyti kompanijos licenciją Delyje, kur tas vairuotojas, kaip įtariama išžagino keleivę.

„Kiekvienas „Uber“ pažeidimas bus įvertintas ir mes kreipsimės teisinės pagalbos“, – sakė Delio policijos komisaro pavaduotojas Madhuras Verma.

Minimas užpuolimas yra dar vienas incidentas, atkreipiantis dėmesį į moterims gresiančius pavojus antroje pagal gyventojų skaičių pasaulio valstybėje. Net ir priėmus naujus įstatymus, kuriuose numatomos griežtesnės bausmės ir paspartinti teismai, Indijai sunku išgyvendinti požiūrį, dėl kurio moterys yra pažeidžiamos kalbant apie priekabiavimą ir žaginimus.

REKLAMA
REKLAMA

Areštuotas vairuotojas, Shivas Kumaras Yadavas (Šivas Kumaras Jadavas), teisme pasirodys maždaug vidurdienį, sakė M.Verma.

Prieš trejus metus Sh.K.Yadavas buvo areštuotas dėl moters išžaginimo, bet vėliau buvo išteisintas, nurodė komisaro pavaduotojas.

Policija sakė, kad 32 metų vairuotojas po keleivės užpuolimo nuvežė ją namo ir perspėjo nepranešti policijai. Moteriai pavyko įsidėmėti vairuotojo numerį ir nufotografuoti jo automobilį.

Policija kaltina „Uber“ tuo, kad ji nepatikrino, ar Sh.K.Yadavas yra turėjęs reikalų su policija ir ar jo automobilyje yra palydovinis buvimo vietos nustatymo prietaisas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamas nusikaltimas buvo įvykdytas dveji metai po aukos mirtimi pasibaigusio grupinio išžaginimo Delio autobuse. Tas žiaurus studentės išžaginimas, po kurio ji mirė, išprovokavo protestus visoje šalyje ir privertė vyriausybę reaguoti į reikalavimus įvesti griežtesnes bausmes už lytinius nusikaltimus.

2012 metų nusikaltimą autobuse šiurpiai priminė tai, kad minimas „Uber“ vairuotojas, penktadienį vakare užpuolęs savo keleivę, grasino jai įkišti į genitalijas strypą, rašė „The Indian Express“.

„Uber“ sekmadienį paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad saugumas yra svarbiausias jos prioritetas ir kad ji toliau padeda policijai.

REKLAMA

„Tai – atstumiantis nusikaltimas, – sakė kompanija. – Mūsų mintyse ir toliau lieka auka, kuri tokiomis aplinkybėmis pademonstravo didžiulę drąsą“.

Žiniasklaida kritiškai vertino „Uber“ dėl jos vairuotojų tikrinimo Jungtinėse Valstijose ir kompanija turėjo atsiprašinėti dėl vieno vadovo, kuris siūlė surasti negatyvios informacijos apie tyrimą atliekančius žurnalistus.

Tai nesutrukdė San Fransiske įsikūrusiai kompanijai, kurios turtas vertinamas 40-čia mlrd. dolerių, toliau didinti investavimą į augančias rinkas, ypač į šalis su tokiu potencialu kaip Indija.

REKLAMA

Delio valdžia po įtariamo keleivės išžaginimo uždraudė internetinę taksi paslaugų firmą „Uber“

 

Delio miesto vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad uždraudė internetinę taksi paslaugų firmą „Uber“, kurios vieną vairuotojų keleivė apkaltino išžaginimu.

 

„Transporto departamentas uždraudė visą veiklą, susijusią su bet kokių www.Uber.com transporto paslaugų teikimu, (draudimas) įsigalioja iš karto“, – sakoma Indijos sostinės valdžios pareiškime.

Įtariamas penktadienio nusikaltimas, kai vairuotojas išžagino jauną keleivę, sudavė stiprų smūgį kompanijos, kuri tikina svarbiausiu dalyku laikanti keleivių saugumą, reputacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietos žiniasklaida praneša, kad firma nepatikrino to vairuotojo praeities. Pasirodė, kad 2011 metais jis buvo kaltinamas kitu išžaginimu, nors 2012-aisiais buvo išteisintas.

Tas 32 metų vyras pirmadienį stos prieš teismą. Policija jį susekė ir areštavo sekmadienį, Utar Pradešo valstijoje, iš kurios jis yra kilęs ir į kur buvo pabėgęs.

Specialusis komisaras Deepakas Mishra (Dipakas Mišra) sekmadienį sakė, jog pradinis tyrimas parodė, kad tame taksi nebuvo įrengtas GPS ir kad nebuvo patikrinta, ar vairuotojas nėra turėjęs reikalų su policija.

REKLAMA

Tačiau „Uber“ sakė, jog laikėsi mieste galiojančių taisyklių. Praeities patikrinimo „šiuo metu nėra (Delio) komercinio transporto licencijavimo programose“, sakoma kompanijos vykdomojo vadovo Traviso Kalanicko (Treviso Kalaniko) pareiškime.

„Tai, kas savaitgalį įvyko Delyje, siaubinga. Mūsų visa komanda užjaučia šio niekingo nusikaltimo auką“, – priduriama pareiškime.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų