REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos produktai pristatomi vienoje didžiausių tarptautinėje maisto ir gėrimų parodoje „SIAL Middle East 2014“ Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje Abu Dabyje, o Lietuvos stende apsilankė ir lietuviškos duonos paragavo ir Šeichas Mansour Bin Zayed, JAE vicepremjeras, ryšių su prezidentu ministras ir Abu Dabio maisto kontrolės tarnybos vadovas. „Mūsų tikslas – pristatyti lietuvišką produkciją plačiajam vartotojų ratui, kuris pasiektų ir mums dar kol kas nežinomas rinkas. Juolab dabar, kai keičiame eksporto kryptį ir tobuliname įstatymus, kad gamintojai galėtų tiekti produkciją ir į Rytų šalių rinkas“, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės vadovaujama delegacija, kurioje yra Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė ir Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius, susitiko su JAE Šeichu Mansour Bin Zayed, vicepremjeru, ryšių su prezidentu ministru ir Abu Dabio maisto kontrolės tarnybos vadovu. Susitikimo metu daugiausia buvo kalbama apie dvišalį bendradarbiavimą, abiem pusėms naudingus projektus ir eksporto galimybes. JAE galėtų būti tranzitinė valstybė lietuviškajai produkcijai, iš čia Lietuvos produktus galima būtų eksportuoti į visą regioną. Taip pat Lietuvos verslas sulaukė kvietimo investuoti JAE dėl ypač palankios mokesčių politikos. Vicepremjeras liko patenkintas lietuviškomis vaišėmis ir, nors arabų šalyse duona yra retai valgoma, Šeichas neatsisakė šio skanėsto. „Dėmesys Lietuvos delegacijai pranoko visus lūkesčius. Žemės ūkio ministrė susitiko su aukščiausiais šalies pareigūnais ir aptarė ateities planus“, – kalbėjo ambasadorius Dainius Junevičius, reziduojantis Kaire.

REKLAMA

Lietuvos delegacija taip pat susitiko su aplinkosaugos ir vandens ministru, atsakingu už žemės ūkį dr. Rašidu Achmedu bin Fahadu (Dr. Rashid Ahmed Bin Fahad). Abejų šalių atstovai aptarė žemės ūkį ir pasidalijo turima patirtimi.

JAE garsėja kaip šalis, itin vertinanti aukštos kokybės produktus, šios šalies rinką palankiai vertina ir Europos Komisija. JAE gali pasigirti dinamiška maisto produktų rinka ir vis augančia perkamąja galia. JAE kartu su kultūriniu bei ekonominiu požiūriu panašiomis valstybėmis Bahreinu, Kataru, Kuveitu, Omanu ir Saudo Arabija kuria vieningą rinką, panašią į Europos Sąjungos. Šios šalys yra vienos turtingiausių pasaulyje, tad bendradarbiavimas ir glaudesni prekybos santykiai gali atverti nemažai perspektyvų Lietuvai. 2014 m. sausio – rugsėjo mėnesiais iš lietuviškos kilmės produktų daugiausia į JAE eksportuota sūrių ir varškės, vandenų be priedų, rūkytų lašišų, kviečių, sušaldytos lašišų filė, sviesto, 60 kartų daugiau nei 2013 m. tuo pačiu laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

„SIAL Middle East“ parodoje kasmet dalyvauja atstovai iš daugybės pasaulio šalių. 2013 m. parodoje dalyvavo 744 dalyvių iš 52 šalių, pritraukė 17 000 lankytojų. Lapkričio 24-26 dienomis Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, vykstančioje tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „SIAL Middle East 2014“ savo produkciją pristato: AB „Pieno žvaigždės“, UAB „Vikeda“, UAB „Agroco“, UAB „VG Agroholding“, AB „Krekenavos Agrofirma“, UAB „Aldigus“, UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko, UAB „Meškėnas“, UAB „Agaras“, UAB „Biovela“.

Žemės ūkio ministerija  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų