REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septyniskart pasaulio „Formulės-1“ čempionas Michaelis Schumacheris paralyžiuotas, sėdi neįgaliojo vežimėlyje ir susiduria su atminties bei kalbos problemomis. Apie tai spaudai pranešė buvęs „Formulės-1“ pilotas prancūzas Philippe‘as Streiffas.

REKLAMA
REKLAMA

„Michaeliui geriau, tačiau jis negali kalbėti. Jis paralyžiuotas ir sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Jo šlubuoja atmintis ir kalba. Tačiau būdamas šeimoje jis greičiau atsistos ant kojų, nors tai bus itin sudėtinga“, - F1i.com teigė Ph. Streiffas.

REKLAMA

1989 metų pradžioje prancūzas taip pat buvo patekęs į sunkią avariją, dėl stuburo pažeidimų atsidūrė neįgaliojo vežimėlyje ir baigė lenktynininkė karjerą. Šiuo metu jis organizuoja kartingų turnyrus Prancūzijoje. Jo liudijimu, M. Schumacheris bendrauja su artimaisiais, bet tik vizualiai.

Vokietis pateko į ligoninę 2013 metų gruodžio 29 dieną po nesėkmingo griuvimo slidinėjant kalnuose. Po smūgio galva į akmenį jis pusmetį buvo laikomas dirbtinėje komoje. Kai atgavo sąmonę M. Schumacheris buvo perkeltas iš Grenoblio ligoninės į Lozanos kliniką, o po to reabilitacijos procesą tęsė namie.

Į viešumą nepatenka jokios informacijos apie jo gijimo procesą. Grenoblio ligoninės gydytojai kvietė pasitelkti kantrybę ir tikino, kad vokiečių vunderkindas visiškai pasveikti gali per artimiausius trejus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų