REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos karatistai ant tatamio tikisi kelti pergalės kumštį

Europos karatė kiokušin čempionatas Kaune

Lapkričio 8–9 dienomis Kauno Sporto halėje vyks Europos kiokušin karatė čempionatas, kur laukiama 346 sportininkų iš 28 šalių. Čia virs jaunučių, jaunimo ir absoliučios svorio kategorijos kovos – jose į aukščiausias vietas pretenduoja ir lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos karatė kiokušin jaunučių (iki 16) ir jaunimo (iki 22) rinktinės komandinėse įskaitose laimėjo trijų pastarųjų metų Europos čempionatus, tačiau pačios prestižiškiausios rungties – atviros kategorijos varžybose, praėjusiais metais lietuviai liko be apdovanojimų.

REKLAMA

Atrodo, tai ne kliūtis. Mūsų šalies karatė kiokušin rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Klapatauskas neabejoja, kad Kauno sporto halėje ant nugalėtojų pakylos pamatysime ne vieną lietuvį. „Net ir žvaigždę, 14 metų nepralaimintį bulgarą Valerijų Dimitrovą bet kuris lietuvis gali įveikti, tačiau reikia pirmiausiai tinkamai pasirengti psichologiškai“, - teigė jis.

Dėl pirmųjų dviejų kelialapių į 2015 metų absoliučios kategorijos pasaulio čempionatą Tokijuje kovos ir mūsų šaliai atstovaus šeši vyrai – Andrius Draugelis, Vytautas Cėpla, Edgaras Sečinskis, Antanas Klibavičius, Domas Sutkus, Valdemaras Gudauskas ir šešios moterys – Inga Mikštaitė, Rūta Brazdžionytė, Diana Mačiūtė, Gabija Gudeliauskaitė, Diana Balsytė, Nora Voznelytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikslai – aptys aukščiausi. Visi pajėgūs laimėti. Visi anksčiau yra laimėję Europos čempionatų medalius. Aišku, bus konkurencija – stiprūs Bulgarijos, Rumunijos, Lenkijos kovotojai. Bet galime juos įveikti“, - tvirtino P. Klapatauskas. Rinktinės treneris pasakojo, kad surengė dvi treniruočių stovyklas – pirmojoje tikrino fizinį pasirengimą, o antrojoje, atlikę tam tikrus darbus, patvirtino galutinę rinktinės sudėtį.

„Pasirengiau gerai. Būtų gerai pirmoji vieta, nes jau trejetuke ilgai sukuosi“, - komentavo D. Balsytė. Aukščiausią tikslą buvo išsikėlęs ir V. Cėpla, E. Sečinskis neabejojo gera savo sportine forma, bet prakalbo apie papildomą darbą psichologiškai, o V. Gudauskas tvirtino, kad ant tatamio tikisi matyti save tik į viršų pakeltu kumščiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyrų absoliučioje kategorijoje be V. Dimitrovo tradiciškai pajėgūs lietuviai, o moterų laukia daug lygiaverčių varžovių“, - kalbėjo Pasaulio karatė organizacijos (WKO) prezidiumo narys, Europos karatė organizacijos (EKO) viceprezidentas Romas Vitkauskas.

Jis atskleidė, kad Europos čempionatas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl sudėtingos politinės ir karinės situacijos šalyje lietuviai nusprendė pagelbėti. Renginio biudžetas, anot organizatorių, neviršys 100 tūkst. litų, o Kauno Sporto halė parinkta taip pat neatsitiktinai. Čia prieš 18 metų buvo surengtas pirmasis Lietuvoje Europos čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų