• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis studijų fondas šiandien skelbia studentų, kuriems paskirtos valstybės remiamos paskolos, sąrašus. Apie tai, ar jiems yra paskirta paskola, studentai sužinos fondo interneto svetainėje www.vsf.lt prisijungę prie savo prašymo-anketos. Fondo direktoriaus įsakymu valstybės garantija skirta 6904 paskoloms.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet buvo pateiktos 7287 paraiškos valstybės remiamoms paskoloms gauti, tačiau sutartis pasirašyti pakviesti ne visi“ - sakė Paskolų skyriaus vedėja Kristina Novickienė. „Paskolos nesuteiktos nevykdžiusiems įsipareigojimų laiku mokėti įmokas pagal anksčiau sudarytas paskolų sutartis, išėjusiems akademinių atostogų, nutraukusiems ar sustabdžiusiems studijas, taip pat tiems, kurie neturėjo teisės gauti atitinkamos rūšies paskolą“ – priežastis vardijo vedėja.

REKLAMA

Apsisprendę imti valstybės remiamą paskolą studentai nuo spalio 16 d. iki lapkričio 12 d. turi nuvykti į vieną iš dviejų šiais metais valstybės remiamas paskolas teikiančių bankų (DNB bankas ir „Swedbank“, AB bankas ) ir pasirašyti valstybės remiamos paskolos sutartį. Atvykdamas pasirašyti sutartį, studentas privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Sutartį pasirašyti gali ir studento įgaliotas asmuo, pateikęs teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu visi studentai, kurie yra įtraukti į sąrašus atvyks pasirašyti sutarčių, studentams suteiktų valstybės remiamų paskolų suma šį rudenį padidės 37 mln. litų. Per 2009 - 2013 metus studentai su bankais sudarė valstybės remiamų paskolų sutarčių už daugiau nei 148 mln. litų.“ – informavo K. Novickienė.

Apie tai, kad studentai turėtų skolintis atsakingai, primena kreditų biuro „Creditinfo“, kuriame klientų mokumą vertina komerciniai bankai, vyriausioji kredito rizikos analitikė Rasa Maskeliūnienė. „Studijų paskola – tai rimta investicija į ateitį, tačiau nederėtų pamiršti, kad ji yra kreditas, kuris suėjus terminui turės būti grąžintas“ – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar finansiniai įsipareigojimai yra vykdomi tvarkingai atsispindi gyventojo kredito istorijoje, kurią prieš suteikdami paslaugas vertina bankai, kredito unijos, lizingo, telekomunikacijų bendrovės ir daugelis kitų įmonių. Bloga kredito istorija gali užkirsti kelią studentui sudaryti valstybės remiamos, taip pat būsto, vartojimo ar kitų paskolų sutartis, gauti įvairias paslaugas arba šios paslaugos kainuos daugiau nei gerą kredito istoriją turinčiam asmeniui.

„Akivaizdu, kad išlaikyti kredito istoriją tvarkingą yra naudinga. Todėl derėtų rūpintis, kad net ir santykinai mažesni mokėjimai, kaip kad įmokos už studijų paskolas, ryšio paslaugas ar internetą būtų atliekami laiku. Nuo jų ateityje gali priklausyti ne tik galimybė gauti įvairias paslaugas ar kreditą, bet ir kredito gavimo sąlygos, o viena jų yra kaina“ – paaiškina R. Maskeliūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų