• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kauno maratono klubo“ narė, olimpietė ir daugkartinė Lietuvos čempionė Rasa Drazdauskaitė ruošiasi startui „Pink Run su BENU“ 5 km rožinio kaspino bėgimui Kaune, kuris vyks spalio 26 dieną. Sportininkė sako mielai dalyvaujanti labdaringuose bėgimuose, ragina moteris atkreipti dėmesį į savo sveikatą ir tikina, jog pati pas gydytojus užsuka bent du kartus per metus.

REKLAMA
REKLAMA

Kas jus paskatino prisidėti prie „Pink Run su BENU“ bėgimo?

Man, kaip moteriai, yra svarbu, kad apie krūties vėžį būtų kuo daugiau kalbama – ne tik padedama šia liga susidūrusioms moterims, bet atkreipiamas dėmesys į prevenciją. Juk dažniausiai pas gydytojus kreipiamės tik susirgę. Aš manau, kad tai daryti reikia reguliariai. Šis bėgimas, puiki proga net tik priminti apie krūties vėžį, bet ir padėti sergančioms. Tikiuosi, kad mano ir kitų dalyvių suaukotos lėšos padės moterims sveikti ir greičiau grįžti į normalų gyvenimą.

REKLAMA

Ar pati reguliariai tikrinatės?

Kaip profesionali sportininkė, aš privalau sveikatą tikrintis bent du kartus per metus. Nors į šiuos tikrinimus nėra įtraukti specialūs tyrimai dėl krūties vėžio, kiekvienais metais atlieku visapusišką sveikatos tyrimą, kuriame būnu patikrinama ir dėl tokių ligų. Yra svarbu stebėti savo sveikatą, jei tik pajaučiu, kad kažkas negerai, kabinasi kažkokia liga, nieko nelaukiu ir skubu tikrintis pas gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Gal turite pažįstamų moterų, kurioms teko kovoti su šia liga? Mano artimųjų žmonių tarpe nepasitaikė krūties vėžio atvejų, bet kartais tenka išgirsti, apie draugų artimuosius, kuriems buvo diagnozuotas vėžys. Nors ir dažniausiai nepažįstu tų žmonių, bet išgirdus tokią žinią pasidaro nesmagu, apima nemalonus jausmas.

Ar dažnai dalyvaujate paramos bėgimuose?

Yra tekę bėgti panašioje akcijoje Vilniuje. Mums, sportininkams, tikrai nėra sudėtinga sudalyvauti gražioje akcijoje, kuri ne tik skatina sportuoti, bet ir atkreipia žmonių dėmesį į skaudžias problemas. Tokie bėgimai yra labai smagūs, dažniausiai be jokios įtampos. Svarbiausia būna tiesiog prisidėti prie gerų darbų, o kai dalyvauja daug dalyvių, tai ir miestui šventė gaunasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5 km labdaringą bėgimą „Pink Run su BENU“ spalio 26 dieną Kaune rengia tarptautinio, kasmetinio renginio „Kauno maratonas“ organizatoriai. Visi renginio metu surinkti pinigai bus skiriami moterų reabilitacijai sanatorijoje. Pinigus aukoja kiekvienas užsiregistravęs dalyvis, nes pusė startinio mokesčio sumos automatiškai skiriama moterų reabilitacijai.

Prie labdaringos akcijos prisijungti gali visi norintys: vyrai, moterys, vaikai. Dalyvauti renginyje galima ne tik bėgant, bet ir einat pėsčiomis ar su šiaurietiškomis lazdomis, svarbiausia dalyvauti ir palaikyti sergančias moteris. Įveikti 5 km gali visi - nesvarbu nei amžius, nei fizinis pasirengimas. Prisidėti prie akcijos galima ir paaukojant norimą pinigų sumą renginio oficialioje internetinėje svetainėje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų