REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Po dešimtmečio turėtų būti išaiškinami keturi penktadaliai visų sunkių nusikaltimų, sumažėti nužudymų, didėti saugumo jausmas, planuoja Vidaus reikalų ministerija (VRM).

 Po dešimtmečio turėtų būti išaiškinami keturi penktadaliai visų sunkių nusikaltimų, sumažėti nužudymų, didėti saugumo jausmas, planuoja Vidaus reikalų ministerija (VRM).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRM parengtoje 2015-2025 metų Viešojo saugumo plėtros programoje numatoma, kad iki 2025-ųjų Lietuvoje nužudymų skaičius 100 tūkst. gyventojų turėtų sumažėti nuo 6,3 iki 3 per metus, žūstančiųjų gaisruose - nuo 5,3 iki 3.

REKLAMA

Įgyvendinant apsaugą nuo gaisrų ir siekiant užtikrinti kvalifikuotą pagalbą ekstremalių situacijų metu ketinama skatinti visose savivaldybėse kurtis savanorių ugniagesių organizacijas. Dokumente nurodoma, jog šiuo metu tokių organizacijų nėra. Taip pat planuojama visiškai modernizuoti perspėjimo apie pavojus sistemą, pasiekti, kad per dešimtmetį bent 75 proc. valstybės rezerve sukauptų saugos priemonių atitiktų reikalavimus, keliamus valstybės rezervo užduotims (šiuo metu tam tinkama tik ketvirtadalis visų priemonių).

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama siekti, kad į laisvės atėmimo vietas per metus grįžtų ne daugiau nei 14 proc. kalėjusių asmenų (šiuo metu grįžta 16,4 proc.).

Programoje numatyta siekti ir kokybiškesnio sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrimo - 2025-aisiais turėtų būtų ištiriama 80 proc. tokių nusikaltimų (šiuo metu - 66,2 proc.), taip pat didinti visuomenės nepakantumą kontrabandai siekiant, kad ją pateisintų ne du trečdaliai, kaip yra dabar, o tik trečdalis visuomenės.

Numatyta, jog 47 proc. Europos Sąjungos išorės sienos Lietuvoje būtų stebima naudojant modernias technologijas (šiuo metu tokios technologijos taikomos 26 proc. pasienio su Rusija ir Baltarusija teritorijos), būtų nustatoma didesnė dalis sienos pažeidėjų (nuo 48,5 proc. šiuo metu augtų iki 62 porc. 2025-aisiais).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į tikslų sąrašą įtrauktas ir siekis gerinti visuomenės saugumą užtikrinančių pareigūnų darbo sąlygas, galimybes kelti kvalifikaciją. Planuojama, kad praėjus dešimtmečiui bent 45 proc. (dabar yra 29 proc.) pareigūnų gerai vertintų tobulinimosi galimybes, 65 proc. - darbą tarnyboje (dabar - 46 proc.).

Taip pat tikimasi sustiprinti gyventojų saugumo pojūtį: programoje numatyta siekti, jog saugiai besijaučiančių savo gyvenamojoje vietoje skaičius išaugtų nuo 72 iki 85 proc., teigiamai vertinančių policijos darbą - nuo 54 iki 70 proc., o manančių, kad rizika tapti nusikaltimo auka savo gyvenamojoje maža - nuo 57 iki 70 procentų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų