REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą vasarą Lietuvos gyventojų svajones rinkusi laida bus rodoma ketvirtadieniais iškart po „Panoramos“. Žiūrovai ne tik galės stebėti, kaip pildosi vyresnio amžiaus Lietuvos gyventojų troškimai, bet ir mėgausis populiaria muzika, pokalbiais su įdomiais žmonėmis. Dažnas, atskleidęs savo svajonę, pageidavo pailsėti ir Lietuvos kurortuose – Druskininkuose, Birštone, Palangoje, Anykščiuose, Likėnuose. Spindinti šypsena – brangiai kainuojanti svajonė, kurios nepasieksi be odontologo pagalbos. Kai kurie lietuviai svajoja padainuoti scenoje su Birute Dambrauskaite, Vytautu Šiškausku, Giulija, Merūnu, Radžiu ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto „Svajonę turiu“ rengėjai išgirdo ir itin originalių svajonių, pavyzdžiui, studijuoti teologiją ar mėgautis namuose ozono terapija, išleisti sunkaus metalo albumą ar poezijos knygą, gauti lėšų jau suprojektuotam turbovarikliui sukurti, surengti autorinę tapybos parodą, įsigyti galingą motociklą ar traktorių, įsteigti Senjorų banką.

REKLAMA

Tačiau laidos vedėjo Vytauto Rumšo jaunesniojo įsitikinimu, apie bet kokias svajones dera kalbėti garsiai ir nebijoti jų siekti. „Jauni žmonės dar turi marias laiko, bet ne visada gerai žino, ko iš tiesų trokšta. O vyresnių žmonių situacija kitokia. Bėda tik ta, kad daug jų nedrįsta ar negali imtis įgyvendinti savo svajones. Skatiname apie svajones kalbėti garsiai, o svarbiausia – jas išpildysime“, – žadėjo V.Rumšas.

Projekto prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas tikino, kad nevalia nukabinti nosį ir pamiršti savo svajonę, nesvarbu, ar jums – penkiasdešimt, ar devyniasdešimt. „Pasistengsime tai įrodyti visiems televizijos žiūrovams, o svajones pildysime linksmai, su muzika“, – sakė S.Urbonavičius. „Lietuvoje dar gaji nuomonė, kad į šeštą dešimtį įžengus belieka laukti pensijos ir rūpintis namais, sveikata. Žmogus tarsi nurašomas, o juk pats laikas pildyti troškimus, apie kuriuos galbūt jis galvojo visą gyvenimą. Tačiau Lietuvoje dėl įvairių priežasčių taip įvyksta retai, – svarstė šį projektą inicijavusio vaistinių tinklo „Camelia“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė. Anot jos, šiuo projektu siekiama mažinti ir socialinę atskirtį. Juk dažnai senjorai jaučiasi neužtikrinti ir nesaugūs, jiems trūksta ne tik lėšų, bet ir tinkamos draugijos, visuomenės palaikymo, supratimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų