REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius ragina Europos Komisiją įvertinti Lietuvos žvejybos laivo „Jūros vilkas“ sulaikymą Rusijos teritorijoje ir imtis visų galimų priemonių, kad areštuotas laivas bei įgulos nariai būtų paleisti.

REKLAMA
REKLAMA

P. Auštrevičius raštu kreipėsi į Europos Komisiją – vyriausiąją įgaliotinę užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton bei komisarę jūros reikalams ir žvejybai Marią Damanaki.

REKLAMA

„Europos Komisija, kaip ES šalių narių interesus fiksuotoje laivybos zonoje ginanti institucija, turėtų tinkamai įvertinti šią įžūlią provokaciją ir galimai grubų tarptautinės teisės pažeidimą. Komisija privalo ne tik apginti Lietuvos žvejų teises, bet ir padaryti išvadas bendros ES užsienio politikos kontekste. Tokie Rusijos institucijų veiksmai, kai yra pažeidžiamos tarptautinės konvencijos, o ES valstybių laivai užgrobiami jėga, turi sulaukti deramo atsako. Šį įvykį reikia kruopščiai ištirti, idant panašūs scenarijai nepasikartotų ateityje“, – sako europarlamentaras P. Auštrevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalas taip pat ragina Europos Komisiją imtis visų įmanomų priemonių, kad Rusijoje areštuotas Lietuvos laivas ir jo įgula, tarp kurių – trys Lietuvos piliečiai, būtų kuo skubiau išleisti laisvėn.

„Nors šiomis dienomis Rusijoje turėtų vykti teisminis procesas, kuris, tikiuosi, bus palankus areštuotam Lietuvos laivui ir jo įgulai, reikia nepamiršti diplomatinių priemonių arsenalo“, – teigė P. Auštrevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų