• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV krepšinio rinktinė: aukščiau, greičiau, stipriau?

Iššūkis lietuviams

Šiandien pasikartos istorija. Kartą ar du – priklausys nuo dviejų krepšinio komandų, kurių dvikovos primena mitologinę Dovydo ir Galijoto kovą. Istorija kartojasi – lygiai prieš ketverius metus, 2010 metų rugsėjo 11 dieną, Lietuvos ir JAV vyrų krepšinio rinktinės kovojo pasaulio vyrų krepšinio čempionato pusfinalyje. Tuomet Kevino Duranto ilgomis rankomis tempiami amerikiečiai atsidarė duris į finalą, lietuvius nugalėję 15 taškų skirtumu (89:74). Ar taip bus ir šįkart – paaiškės vakare.

JAV krepšinio rinktinė (nuotr. SCANPIX)

Šiemet situacija, atrodo, panaši – vėl pusfinalis, vėl tie patys varžovai. Tačiau iš tikrųjų viskas gerokai skiriasi nuo 2010-ųjų. Komandoje nėra tuomet 38 taškus pelniusio K. Duranto. Lietuvių komandoje nėra pagrindinio įžaidėjo Manto Kalniečio, taip pat akivaizdžiu puolimo lyderiu tuomet buvusio Lino Kleizos ir gynybą cementavusio Roberto Javtoko.

Vis dėlto – kokia komanda laukia Lietuvoje sudievinto mūsiškių dvyliktuko? Išsiaiškinkime žingsnis po žingsnio.

JAV rinktinės ūgio vidurkis – 201 cm (lietuvių – 202 cm), amžiaus vidurkis – 24 metai (lietuvių – 28 metai). Aukštesni ir vyresni. Popieriuje. O kaip aikštelėje? Amerikiečiai vidutiniškai meta po daugiau negu 102 taškus per rungtynes, o praleidžia – apie 69, lietuviai įmeta po 76, praleidžia po 66. Ar tai reiškia, kad lietuviai pajėgs sustabdyti JAV puolimo aparatą? Abejoju.

REKLAMA
REKLAMA

JAV dvyliktukas:

Stephenas Curry

Vienas iš trijų (kiti du – Derrickas Rose‘as ir Rudy Gay) prieš ketverius metus rinktinėje buvusių žaidėjų. Pagrindinis JAV rinktinės įžaidėjas – „Golden State Warriors“ klubo tritaškių mašina, staigiu tiksliu metimu varanti į neviltį visų NBA klubų gynėjus, pasaulio čempionate per rungtynes vidutiniškai meta po 5 tritaškius, pataiko daugiau negu po du. Renaldas Seibutis šiek tiek pavydi.

Ko tikėtis? Greičio, tikslumo ir taiklių jump shotų.

Stephenas Curry (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų