• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos rinktinės pralaimėjimas Angolos rinktinei Pasaulio taurės grupės etapo pabaigoje susilaukė ne tik milžiniško krepšinio visuomenės ažiotažo, tačiau ir tarptautinės krepšinio federacijos dėmesio. FIBA pradėjo tyrimą dėl galimai nesąžiningų australų veiksmų, rašo krepsinis.net.

REKLAMA
REKLAMA

D grupės etapo pabaigoje Australijos rinktinė 83:91 nusileido Angolos krepšininkams ir taip išvengė antrosios vietos grupėje bei Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) krepšininkų turnyro ketvirtfinalyje. Šiame susitikime australų gretose nežaidė du pagrindiniai lyderiai – Aronas Baynesas ir Joe Inglesas.

REKLAMA

Tuo tarpu kiti du startinio penketuko žaidėjai Davidas Andersenas ir Matthew Dellavedova rungtyniavo vos po 4 minutes.

FIBA prieš keletą dienų pradėjo tyrimą, ar australai Angolai pralaimėjo specialiai, taip siekdami ketvirtfinalyje išvengti JAV krepšininkų. Jei FIBA įrodys, jog Australijos rinktinė žaidė nesąžiningai, šalies krepšinio federacijai, grės daugiau nei 500 tūkstančių JAV dolerių bauda bei diskvalifikacija iš tarptautinių turnyrų. Tuo tarpu Australijos rinktinės treneris Andrejus Lemanis bei krepšininkai gali būti nubausti 100 tūkst. JAV dolerių baudomis bei diskvalifikacija iš FIBA organizuojamų turnyrų.

REKLAMA
REKLAMA

Australijos krepšinio federacija pareiškė, kad FIBA pradėtas tyrimas yra įžeidimas Australijos krepšiniui. Jų teigimu, susitikime su Angola pagrindiniai krepšininkai nežaidė dėl noro suteikti jiems poilsio prieš svarbiausias turnyro kovas, o A.Baynesas visą šį čempionatą turi rimtų kelio problemų, jam nuolat yra leidžiami vaistai.

Buvęs Australijos rinktinės krepšininkas Shane‘as Healas žiniasklaidai pareiškė, kad FIBA pradėtą tyrimą inicijavo Slovėnijos rinktinės lyderis Goranas Dragičius, savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje paraginęs tarptautinę krepšinio federaciją imtis veiksmų.

JAV rinktinės ketvirtfinalyje išvengusi Australijos rinktinė aštuntfinalyje po dramatiškos kovos turėjo pripažinti Turkijos krepšininkų pranašumą ir taip baigti savo pasirodymą šiose planetos pirmenybėse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų