REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Margarita PŪDŽIUVIENĖ

Donaldai Meiželytei apie miestą pasakojo rajono meras Pranas Petrošius. Arnoldo Vydmanto nuotrauka Su Lietuvos ryto televizijos laidos „Gyvenu čia“ filmavimo komanda Tauragėje apsilankiusi laidos vedėja kraštietė Donalda Meiželytė liko sužavėta. Tauragiškiai puikiai parinko vietas, kurios bus parodytos laidoje, buvo iškalbingi ir žavūs.

REKLAMA
REKLAMA

Laida „Gyvenu čia“ – naujas Lietuvos ryto televizijos projektas, startavęs birželį. Kaip Donalda sakė, tai pozityvi laida, vienas jos tikslų – parodyti šalį, skatinti žmones keliauti, pažinti savo kraštą. Kiekviena sekmadieninė laida skirta vis kitam kraštui. Šį antradienį ir trečiadienį reportažas buvo rengiamas mūsų mieste ir rajone.

REKLAMA

Prieš atvykdami laidos prodiuseriai susisiekė su rajono savivaldybės administracija, Turizmo ir verslo informacijos centru, tarėsi ką gražaus mūsų mieste būtų galima parodyti. Paprašė ir gido paslaugų.

– Eugenijus Šaltis mūsų laukė pilies kiemelyje. Jis mums aprodė muziejų, supažindino su krašto istorija. Juk žinote, jis iškalbingas, pasakojo įdomiai ir pajuokaudamas. Po to sėdome į geltonus Antano Venckaus džipus ir važiavome į Taurų nuotykių parką. Vėliau rajono meras Pranas Petrošius mus skraidino lėktuvu. Jis pats pilotavo ir pasakojo apie apylinkes! Važiavome į Mažonus, kur seniūnas Jonas Samoška mus vedėsi per beždžionių tiltą, lipome į Pagramančio piliakalnį. Net vaidilutės su mumis lipo. Ant piliakalnio šiek tiek paburnojome ant gamtosaugininkų, kad Pagramantyje negali kurtis naujos sodybos, nes teritorija priklauso regioniniam parkui. Paskui vykome pas Vladą Liekį. Ten jo ugdytiniai su žarnomis pažiro po pievą, gesino degantį kelmą. Buvo smagu stebėti, klegėjome už pilvų susiėmę. Oras buvo puikus. Tauragėje buvo pilna žmonių. O to ir norėjosi. Miestą pristatysime ne tik kaip automobilininkų kraštą, parodysime, koks jame verda gyvenimas, kaip per dešimtmetį pasikeitė žmonių kultūra, – įspūdžiais dalinosi laidos vedėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, laida „Gyvenu čia“ buvo vasaros projektas, tačiau sulaukus didelio žiūrovų susidomėjimo, nutarta laidą tęsti. Filmavimai vyks iki spalio pabaigos. Kitąmet filmavimo grupė planuoja į Tauragę grįžti ir vėl. Pasak Donaldos, joje dar tikrai yra ką parodyti. O ir pačiai kraštietei filmavimas savam mieste buvo labai mielas.

– Tik žengiu žingsnį ir puolu kam nors į glėbį. Gal žiūrovai pagalvos, kad aš per daug familiariai elgiuosi, bet kad čia vien pažįstami, – juokėsi Donalda.

Ateinantį sekmadienį bus rodoma laida apie Uteną, o rugsėjo 14-ąją šiukštu pramiegoti – rodys Tauragę! Televizorių prašome įsijungti 8.50 valandą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų