• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lenkijos sostinėje pasibaigusiose planetos šiuolaikinės penkiakovės pirmenybėse pirmą vietą bei aukso medalius mišrios estafetės varžybose sekmadienį iškovojo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė bei Justinas Kinderis. Lietuvos sportininkams šį kartą puikiai pavyko pirmoji rungtis - fechtavimas. Joje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis laimėjo 28 kovas ir užėmė pirmąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukimo rungtyje lietuviai buvo devinti, tačiau tai leido būti antriems bendrojoje įskaitoje. Jojimo rungtyje J.Kinderis padarė keletą klaidų ir tai baigėsi dešimtąja vieta rungtyje bei iki 18 taškų išaugusiu atotrūkiu nuo pirmaujančių britų Kate French bei Josepho Evanso.

REKLAMA

Kombinuotąją - bėgimo ir šaudymo - rungtį L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis pradėjo nuo pirmaujančių britų atsilikdami 18 sekundžių. Trečiąją vietą tuo metu užėmusius lenkus mūsiškiai lenkė 10 sekundžių.

Finale Lietuvos sportininkams teko kovoti tik su britais. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė sumažino atsilikimą iki keletos sekundžių ir J. Kinderis jau pirmojo šaudymo metu susilygino su britų sportininku. Varžovas netgi leidosi aplenkiamas, bet stengėsi iš paskutiniųjų nepaleisti lietuvio į priekį.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet J. Kinderis vėl užleido pirmąją poziciją konkurentui ir ramiai bėgo su juo iki šaudyklos. Joje ir įvyko lemiamas lūžis - britas šaudė labai netaikliai ir į bėgimo takelį lietuvis bėgti paskutinio rato pajudėjo susikrovęs jau beveik 10 sekundžių pranašumą.

Jau išbėgdamas iš šaudyklos J. Kinderis pergalingai iškėlė kumštį ir ramiai pasiekė finišą pirmojoje pozicijoje.

Finale Lietuvos sportininkai surinko 1518 taškų. Antrąją vietą užėmę britai K.French ir J.Evansas surinko 1515 taškų, o trečiąją poziciją išsaugoję lenkai Oktawia Nowacka ir Szymonas Staskiewiczius - 1504.

Pirmenybių Lenkijos sostinėje čempionų titulų neapgynę asmeninėse varžybose L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo penkta, o J.Kinderis užėmė devintą vietą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų