REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvaruose gimdavo pažanga

Žinių radijas

Pastarąjį dešimtmetį aktyviai rekonstruojami Lietuvos dvarai išgyvena renesansą ne vien fiziškai, bet ir semantiškai. Šiandien visuomenės akyse dvarai – tai romantiškas, patrauklus ir įdomus paveldas. Jį norisi ne tik pamatyti, su juo susipažinti, bet ir patirti tiesiogiai – pasėdėti verandoje klausantis koncerto, ar švęsti pobūvių salėje kaip šeimininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė pasakojo, jog dvaruose anais laikais gimdavo pažanga. „Mūsų dvarai yra labai turtingo, labai įvairiapusiško ir labai reikšmingo kultūros paveldo dalis. Šiandien mes turime apie 600 autentiškai išlikusių dvarų – sodybų. Tiesa, didžiąja dalimi yra išlikę tik pastatų fragmentai, parko fragmentai. Dvarai – tai vieta, kuri savo laiku nešė didžiausią pažangą ekonomikoje ir kultūroje“,- kalbėjo D.Varnaitė.

REKLAMA

Jai pritarė ir architektas, Rietavo dvaro karietinės rekonstrukcijos bendraautorius Lukas Rekevičius. „Tuose dvaruose gimė pažanga. Jie atlieka tokį semantinį vaidmenį, kaip krikščioniškame pasaulyje Airijos vienuolynai, kur visa Europa skendi tamsoje, o ten gimsta raštas“, – pasakojo L. Rekevičius.

Parengė Monika Burvytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų