• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Seimo pirmininkė su komitetų vadovais aptarusi artėjančią rudens seimo sesiją, pabrėžė, kad pasiūlyta itin daug projektų, kurių neįmanoma apsvarstyti per sesiją – daugiau nei 1 tūkst. Pasak Loretos Graužinienės, bus išskirti penki prioritetai, tarp svarbiausių – euro įvedimas, socialinės atskirties įstatymai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat neatmetama, kad Seimas gali svarstyti ir generalinio prokuroro klausimą. Laikinai nušalintą Darių Valį prezidentė grąžino į pareigas. Kai kurie parlamentarai dėl jo grąžinimo siūlo kreiptis išaiškinimo į konstitucinį teismą. Seimas tarp begalės darbų tikisi rasti laiko spręsti ir generalinio prokuroro klausimą. Pirmiausia jo grąžinimą į pareigas planuoja aptarti teisės ir teisėtvarkos komitetas. Seimas gegužę buvo nušalinęs prokurorą nuo pareigų po to, kai paaiškėjo naujų aplinkybių dėl jo sukeltos avarijos per kurią buvo sužalota moteris. Praėjusią savaitę prezidentė grąžino Darių Valį į pareigas, nes Panevėžio teismas dėl jo nutraukė ikiteisminį tyrimą. Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas abejoja, ar prokuroras taip paprastai vėl galėjo grįžti į darbą.

REKLAMA

„Labai greitai paskubėta grąžinti poną Valį į pareigas neįsiteisėjus teismo sprendimui, nes tai nėra neskundžiamas teismo sprendimas, vadinasi bet kas iš tų asmenų gali apskųsti ir tai dar terminas tam nepasibaigęs“, – sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

Seimo pirmininkė teigia, kad dėl D. Valio Seime greičiausiai vyks diskusijos, tačiau esą teisininkai neturi bendros nuomonės, ar jo grąžinimą į pareigas Prezidentei reikėjo derinti su Seimu . L. Graužinienė neatmeta, kad Seimo nariai gali kreiptis išaiškinimo į Konstitucinį Teismą, nes toks atvejis pirmasis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau kad nė vieno asmenyje kokią poziciją jis užimtų neturi stabdytis valstybei svarbūs darbai ir generalinio prokuroro pozicija yra labai svarbi ir jis pats kaip žmogus turėtų suvokti, kad vis dėl to reikėtų priimti sprendimus, manau garbinga būtų pačiam priimti sprendimą“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

Buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas taip pat mano, kad D. Valiui reikėtų pasiieškoti naujo darbo. Beje, prieš kelis mėnesius po generalinio prokuroro nušalinimo tiek valdančiųjų tiek opozicijos atstovai abejojo, ar jis grįš vadovauti prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes jau pripratome, kad Seimo nariai teisti, kandidatai į prezidentus teisti. Man kažkaip buvo sunku suvokti, kad gali būt ir prokuroras nusižengęs įstatymui. Tai ta tolerancijos riba vis didinama, toliau stumiama. Aš galvoju, kad jam reikėjo pasiūlyti kitas pareigas. Ta situacija negera ir netoleruotina“, – teigė buvęs generalinis prokuroras, Seimo narys Artūras Paulauskas.

Generaliniam prokurorai prastos žinios ir iš valstybės kontrolės, Ji nustatė, kad generalinis prokuroras neužtikrino, jog biudžeto pinigai būtų naudojami ekonomiškai ir veiksmingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų