• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 1-ąją mažiausieji druskininkiečiai sugrįš į atnaujintas ugdymo įstaigas. Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, šiandien apsilankęs atnaujinamuose objektuose patikino, kad naujųjų mokslo metų pradžiai įstaigos pasirengę.

REKLAMA
REKLAMA

„Patalpų remonto ir atnaujinimo darbai baigiami atsižvelgiant į nustatytus terminus, auklėtinius įstaigos priims laiku“, – sakė mero pavaduotojas L. Urmanavičius.

REKLAMA

Druskininkų savivaldybės Viečiūnų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Linelis“ atnaujinimui iš viso skirta 1 094 58,57 Lt. Iš jų pastato apšiltinimo darbams iš Klimato kaitos specialiosios programos skirta 822 858,71 Lt, o pirmojo aukšto vidaus patalpų remontui iš Savivaldybės biudžeto skirta 271 729,86 Lt. „Baigti pastato apšiltinimo darbai, baigiama tvarkyti teritorija. Nors galutiniai atnaujinimo darbai bus baigti rugsėjo paskutinę savaitę, baigus pirmojo aukšto remonto darbus, visi „Linelio“ auklėtiniai naujuosius mokslo metus pradės laiku, rugsėjo 1-ąją“, – sakė L. Urmanavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Lopšeliui-darželiui „Žibutė“ iš Valstybės investicijų programos skirta 150 000 Lt. „Žibutėje“ visiškai suremontuotos dvi grupės, kitų dviejų grupių sanitariniai mazgai ir viena laiptinė; įstaiga savo lėšomis atliko aktų salės einamąjį remontą.

Pritaikant energetinio efektyvumo priemones, Druskininkų savivaldybėje per pastaruosius metus atnaujinta apie 80 proc. švietimo ir ugdymo įstaigų.

Druskininkų savivaldybės mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose bei ikimokyklinio ugdymo skyriuose daugėja priešmokyklinio amžiaus vaikų.

Nuo 2014 metų rugsėjo 1 dienos savivaldybės mokyklas ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas bei ikimokyklinio ugdymo skyrius pradės lankyti 167 priešmokyklinio amžiaus vaikai. Tai 20 vaikų daugiau nei pernai. Šiuos pokyčius nulėmė didesnis gimstamumas 2008-aisiais metais ir tai, kad vis daugiau jaunų šeimų pasirenka gyvenamąja vieta Druskininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų