REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija skelbia „visišką embargą“ daugumai maisto produktų iš JAV ir ES

Kremlius grasina stabdyti skrydžius ( atnaujinta 12:34)

 

Rusija skelbia „visišką embargą“ daugumai maisto produktų, importuojamų iš Europos Sąjungos (ES), JAV bei kitų Vakarų šalių, reaguodama į jų sankcijas dėl Maskvos politikos Ukrainos atžvilgiu. Tai ketvirtadienį pranešė premjeras Dmitrijus Medvedevas. Sankcijas Rusija įveda vieniems metams.

„Vykdydamas prezidento įsaką, pasirašiau Vyriausybės nutarimą. Rusija įveda visišką draudimą įvežti jautieną, kiaulieną, (...) vaisius ir daržoves, paukštieną, žuvį, sūrius, pieną ir pieno produktus“, – D. Medvedevas sakė per Vyriausybės posėdį, kurį transliavo televizija.

Premjeras pridūrė, kad šis embargas bus taikomas produktams iš ES šalių, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos Karalystės.

Rusija grasina blokuoti Vakarų šalių lėktuvų skrydžius savo oro erdvėje

Rusijos premjeras D. Medvedevas ketvirtadienį perspėjo, kad Rusija gali blokuoti Vakarų šalių oro linijų bendrovių skrydžius savo oro erdvėje, atsakydama į tų valstybių sankcijas Maskvai dėl jos pozicijos Ukrainos krizės atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

D. Medvedevas pažymėjo, kad sprendimas uždrausti Vakarų šalių oro linijų bendrovėms naudotis Rusijos oro erdve yra „labai griežta priemonė“, kuri yra svarstoma kaip atsakas į sankcijas, faktiškai paralyžiavusias pirmąją Rusijos pigių skrydžių bendrovę „Dobroliot“.

REKLAMA

Skrydžių tarp Europos ir Azijos maršrutai per Rusijos oro erdvę leidžia oro linijų bendrovėms sutaupyti daug lėšų degalams.

„Rusijos Federacijos Vyriausybė svarsto virtinę atsakomųjų žingsnių, bet tai nereiškia, kad jie bus nedelsiant įvesti, – tačiau jie, kaip sakoma, yra ant stalo. Visų pirma tai draudimas naudoti mūsų šalies oro erdvę Europos ir Amerikos skrydžių bendrovių tranzitiniams reisams į Rytų Azijos regionus – tai yra į Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną“, – D. Medvedevas sakė per Vyriausybės posėdį. „Žinoma, tai labai griežta priemonė. Tačiau jas reikia paminėti“, – pridūrė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie kitas atsakomąsias priemones į Vakarų šalių sankcijas, D. Medvedevas pareiškė: „Svarstomas klausimas apie galimybę pakeisti vadinamuosius įėjimo į Rusijos oro erdvę ir išėjimo iš jos taškus reguliariesiems ir užsakomiesiems Europos bei Amerikos oro vežėjų reisams.“

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad šie potencialūs atsakomieji žingsniai yra susiję su sankcijomis, kurias ES paskelbė „Dobroliot“ reisams į Simferopolio miestą, esantį anksčiau šiais metais Rusijos aneksuotame Ukrainos Krymo pusiasalyje.

„Mūsų pirmoji pigių skrydžių bendrovė (...) rugpjūčio 4 dieną buvo priversta sustabdyti veiklą dėl tų nedraugiškų priemonių. Visi Europos sutarčių agentai atsisakė vykdyti savo įsipareigojimus pagal sutartis dėl lėktuvų išperkamosios nuomos, jų techninės priežiūros ir draudimo, teikti aeronavigacijos informaciją“, – sakė D. Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, dėl šių priežasčių „Rusijos piliečiams iškilo problemų, ir jas buvome priversti spręsti“.

-----------------

Rusijos premjero įsake nurodyta, kad šalis neįsileis galvijų bei kiaulių mėsos – šaldytos, atvėsintos ar šviežios, paukščių mėsos ir paukštienos subproduktų, sūdytos, esančios sūryme, vytintos ir rūkytos mėsos, dešrų ir kitų produktų, mėsos, jos subproduktų ir produktų, pagamintų kraujo pagrindu.

Rusijos rinka uždaroma žuviai, vėžiagyviams, moliuskams ir kitoms jūrų gėrybėms. Šalis taip pat neįsileis pieno ir jo produktų, sūrio ir varškės, pagamintų augalinių riebalų pagrindu, kitų maisto produktų su pienu, pagamintų iš augalinių riebalų.

Draudimas taip pat taikomas daržovėms, šakniavaisiams ir gumbavaisiams, vaisiams ir riešutams. Tačiau Rusija nedraus grūdų ir jų produktų, pašarų, alkoholio ir gėrimų, kūdikių maisto importo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų