• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Abiturientus, neišlaikiusius matematikos brandos egzamino, siūlyta pripažinti nebaigusiais mokyklos, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

 

„Pradinis siūlymas buvo įvesti visiems taip, kaip yra su lietuvių literatūros ir kalbos egzaminu - kad jei moksleivis jo neišlaikė, nebaigė vidurinės mokyklos. Šitam tikrai pasipriešino moksleiviai, išreiškė kai kurių abejonių Tėvų forumas, todėl pasirinktas švelnesnis variantas, kad ne visi, o tik tie, kurie nori gauti valstybės finansuojamą vietą, laiko matematikos egzaminą“, - Žinių radijui antradienį sakė ministras, paklaustas, kodėl įvedant privalomą matematikos egzaminą nepaisyta moksleivių atstovų protesto.

D.Pavalkis taip pat pripažino, kad šiuo metu matematikos egzamino užduotys yra per sudėtingos ir turės būti labiau orientuotos ne į teorinius, o į praktinius dalykus.

REKLAMA
REKLAMA

„Peržiūrint tos pačios matematikos egzamino užduotis, mane, kaip žmogų, kuris baigė sustiprintą matematiką, truputėlį stebina užduočių formulavimas, jų sudėtingumas. Mes jau pradėjome tokią diskusiją ir Seimo Švietimo komitete - per mažai yra praktinių užduočių, gyvenimiškų, susijusių su namų ūkio skaičiavimu, greitojo kredito. Šitokių žinių mokiniams trūksta“, - sakė D.Pavalkis.

REKLAMA

Ministras patvirtino ir tai, kad nors išimtis dėl privalomo matematikos egzamino nuo 2016-ųjų ir bus taikoma menų specialybių studentams, dalis jų vis dėlto turės šį egzaminą laikyti.

„Vienintelė grupė, kuri bus atleista nuo bet kokios formos matematikos egzamino, yra tie, kurie planuoja stoti į menų studijas. Bet tikrųjų menų - skulptūra, tapyba, dainavimas, bet ne muzikos ar dailės ir kultūros istorija. Jie turės išsilaikyti mokyklinį egzaminą“, - sakė ministras.

D.Pavalkis įsakymą dėl privalomo matematikos brandos egzamino pretenduojantiems į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose pasirašė praėjusį ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma ministro įsakyme, mokyklinį arba valstybinį matematikos brandos egzaminą turės būti išlaikę „2016 metais Lietuvoje įgiję vidurinį išsilavinimą ir pretenduojantys į pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamas studijų vietas“.

Šiuo metu abiturientams yra privalomas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas. Jau anksčiau patvirtinta, kad 2015-ųjų abiturientai, stodami į pirmą kursą ir norėdami gauti valstybės finansuojamas vietas, turės būti išlaikę užsienio kalbos egzaminą. Užsienio kalbos egzamino bus reikalaujama ir iš 2016-ųjų metų abiturientų, siekiančių valstybės krepšelio studijoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų