REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Trakų irklavimo muziejuje šeštadienį Lietuvos sportininkai išlydėti į Pasaulio jaunimo irklavimo čempionatą, kuris liepos 23 dieną startuoja Italijos mieste Varezėje. Ten startuos Milda Valčiukaitė, Rolandas Maščinskas, Aurimas Adomavičius, Sonata Petrikaitė ir Žygimantas Gališanskis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) viceprezidentės Rimos Karalienės restorane „Academia Remigum“ vykusioje šventėje sportininkams linkėta gerų startų, medalių ir niekada nenuleisti irklų.

REKLAMA

Čia dalyvavo ir LIF prezidentas Dainius Pavilionis, pakvietęs irkluotojus jau tradicija tapusiam įrašui į atminimo knygą, kurioje visos Lietuvos irklavimo rinktinės palieka savo parašus nuo 2010 metų.

Rinktinės treneris Mykolas Masilionis prognozavo, kad šiose varžybose Lietuvos irklavimo mėgėjai gali tikėtis medalių.

„Visi tikisi ir mes galvojame, kad vieną ar kitą medalį iškovoti galėtume. Praėjusiame čempionate turėjome čempionus vyrų dvivietėje, tačiau šiais metais bus sunkiau, nes vienas iš dvivietininkų gavo traumą ir turėjome daryti naują porą. Aurimas Adomavičius praėjusiame čempionate nugalėtoju tapo su Dominyku Jančioniu, tačiau dabar jį pakeis Rolandas Maščinskas, kuris yra stiprus porinės dvivietės irkluotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunimo čempionate prognozuoti vietas yra labai sunku, nes vieną dieną gali susiirkluoti geriau, kitą prasčiau. Į čempionatą vežame keturias komandas, favoritais visgi laikome R. Maščinsko ir A. Adomavičiaus dvivietę bei Mildos Valčiukaitės vienvietę. Ji yra pakankamai stipri, nors ir irklavo dvivietėje. Milda tikrai galėtų nustebinti geru rezultatu“, - prieš varžybas prognozavo M. Masilionis.

Tuo tarpu M. Valčiukaitė teigė, kad tai nors ir nėra svarbiausias metų startas, tačiau parodyti gerą rezultatą norisi: „Man šios varžybos bus tarsi iššūkis – juk keičiu valčių klasę ir sėdu į vienvietę. Laiko pasirengti daug nebuvo – tik savaitė. Aišku, tai nėra pats pagrindinis mano startas, tačiau gana rimta tarpinė stotelė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai pasaulio jaunimo čempionu tapęs A. Adomavičius apgailestavo, kad jo buvęs porininkas Dominykas Jančionis negali startuoti dėl traumos, tačiau žadėjo kautis dėl medalių.

„Svarbiausia yra patekti į finalą, o po to bus matyti. Žinoma, tikslas yra laimėti medalį. Tikėjomės, startuoti kartu su Dominyku. Praėjusiais metais laimėjome ir norėjome vėl medalį kartu iškovoti. Tai jam bus nuostolis. Vis dėlto, tikiuosi, kad ir su Rolandu pagausime yrį“, - sakė A. Adomavičius.

Čempionate iš viso dalyvaus per 800 irkluotojų iš 51 valstybės. Daugiausiai sportininkų, po 21, į Varezę siunčia Vokietija ir Italija, 20 irkluotojų atstovaus JAV, 15 – Prancūzijai, 13 – Didžiajai Britanijai.

Didžiausia konkurencija, kaip įprasta, bus tarp vienvietininkų vaikinų (BM1x), kur Ž. Gališanskis varžysis su 29 irkluotojais. M. Valčiukaitė vienviečių merginų rungtyje (BW1x) lenktyniaus su 21 varžove. Vaikinų dvivietės (BM2x) bei S. Petrikaitės lengvasvorių vienviečių rungtyje (BLW1x)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų